Mitt i Östermalm

Stammis vill rädda Karlaplans torghandla­re

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

För ett par veckor sedan skrev vi om torghandla­ren Martin Martinov som tvingades riva sin byggnad på Karlaplan trots att han fått bygglov för den.

Nu vill stammisen Rolf H Carlsson starta en insamling till honom.

Vi har tidigare skrivit om Martin Martinov, torghandla­ren på Karlaplan som tvingades riva en fast byggnad han fått bygglov för. Trots att han trott att han gjort allt rätt så sa fastighets­kontoret att han måste ta bort byggnaden senast den 15 juli. Det gjorde han.

Saken är den att stadsbyggn­adskontore­t beviljade bygglovet men att markägaren, fastighets­kontoret, sä- ger att marken klassas som ”torgyta” vilket innebär att man inte får bygga något fast där.

Sedan vår artikel publicerad­es har flera kunder pratat med Martin Martinov och uttryckt sitt stöd för honom. Östermalms­bon och mångårige stammisen Rolf H Carlsson berättar att han blev väldigt upprörd när han läste om hur Martin Martinov blivit behandlad.

”Väldigt märkligt”

– Staden har betett sig så extremt oprofessio­nellt. De verkar inte alls kunna koordinera internt. Och att de inte erbjuder någon kompensati­on, väldigt märkligt, säger Rolf H Carlsson.

Nu vill han starta en insamling för att hjälpa Martin

Martinov, som lagt ut mycket pengar på byggnaden, ekonomiskt.

– Jag uppmanar honom att starta ett konto för gåvor och så fort det är gjort kommer jag att sätta in 500 kronor där. Nu hoppas jag att fler följer efter. Jag gillar Martin och tycker att bra entreprenö­rskap ska uppmuntras, säger Rolf H Carlsson.

Borde skämmas

Martin Martinov tackar stammisen.

– Det är många som har sagt att de vill hjälpa mig, jag ska prata med min bank, säger han.

Rolf H Carlsson tycker dessutom att staden borde stämmas.

– Kanske känner någon en bra advokat, jag har själv kontakter. Det måste finnas ett ansvarsutk­rävande.

Staden har betett sig så extremt oprofessio­nellt. De verkar inte alls kunna koordinera internt.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? UPPROP. Rolf H Carlsson vill stötta torghandla­ren Martin Martinov, och har nu startat ett upprop där han uppmanar dig att göra detsamma.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN UPPROP. Rolf H Carlsson vill stötta torghandla­ren Martin Martinov, och har nu startat ett upprop där han uppmanar dig att göra detsamma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden