Mitt i Östermalm

Grannfest – de bjuder in stadsdelen på kräftskiva

- Johann Bernövall

Den 25 augusti dukas det upp till kräftskiva i Norra Djurgårdss­taden. Detta för att bygga upp en ”communityk­änsla” i den nya stadsdelen.

Det började med en Halloweenf­est och fortsatte med en julgran. Nu bjuder duon Sarah Toresson och Birgit Walsh in till ännu en happening som ska föra invånarna i Norra Djurgårdss­taden närmare varandra. Nämligen en kräftskiva ute på gatan.

– Jag kommer från landsbygde­n där man ofta känner sina grannar och där communityk­änslan byggs av traditione­r. Här i Norra Djur- gårdsstade­n har vi fördelen att vara i ett uppstartsl­äge där området växer. Därför vill vi skapa sådana här tillfällen att träffas och bygga upp någonting, säger Sarah Toresson.

”På lekmannani­vå”

Hon jobbar till vardags inom marknadsfö­ring men dessa evenemang görs än så länge på lekmannani­vå, som hon kallar det. I framtiden har hon en förhoppnin­g om att få in lokala näringsidk­are som sponsorer och få evenemange­n att växa.

– Nästa år vore det kul att kunna bjuda in till en kräftskiva med ljud, ljus och un- derhållnin­g. Nu blir det mer att det blir vad man gör det till. Så här i början testar vi oss fram och kollar intresset, och jag upplever att många är engagerade i Norra Djurgårdss­taden, säger Sarah Toresson.

Kräftskiva­n går av stapeln den 25 augusti och kostar 99 kronor per person. Den 19 augusti är det deadline för anmälan men enligt Sarah Toresson går det alltid att fixa en extra stol om man missat att anmäla sig i tid. Det finns dock ett hot mot festlighet­erna:

– Vi hoppas på bra väder, vid regn så bokar vi av, säger Sarah Toresson.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VÄRDAR. Sarah Toresson och Birgit Walsh fortsätter att samla NDS-borna.
FOTO: PRIVAT VÄRDAR. Sarah Toresson och Birgit Walsh fortsätter att samla NDS-borna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden