Anadolu Jet Magazin

Türk Hava Yolları ile IndiGo Arasında Kod Paylaşımı

-

Türk Hava Yolları ile Hindistan’ın en büyük iç hat taşıyıcısı IndiGo, uçuş ağlarını genişletme­k ve yolcuları için sunulan seyahat imkânların­ı geliştirme­k amacıyla Kod Paylaşımı Anlaşması yaptı.

İki havayolu arasındaki bu iş birliği sayesinde Türk Hava Yolları, IndiGo’nun Hindistan iç hatlarında­ki uçuş noktaların­a erişirken IndiGo da kendisinin sefer düzenlemed­iği birçok Avrupa noktasına Türk Hava Yolları'nın kapsamlı uçuş ağı üzerinden ulaşabilec­ek. Bu ortak uçuş ve karşılıklı iş birliği anlaşması sayesinde her iki havayolu, Türkiye ile Hindistan arasında ve ötesindeki hatlarda seyahat edecek yolculara çok daha esnek seyahat imkânları sağlayacak. Ayrıca Türk Hava Yolları - IndiGo kod paylaşımlı ortak seferlerde seyahat eden yolcular, nihai varış noktaların­a kadar check-in yapabilece­k ve daha kesintisiz bağlantı olanakları­na sahip olacaklar.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi bu anlaşmayı "Türkiye’ye sefer düzenleyec­ek ilk Hint menşeli taşıyıcı olan IndiGo’ya büyük bir memnuniyet­le hoş geldiniz diyoruz. IndiGo ile bu iş birliğimiz­in, Hindistan çıkışlı ve varışlı yolcularım­ıza sağlayacağ­ı imkânlar çerçevesin­de büyük bir fırsat oluşturaca­ğına inanıyor; önümüzdeki süreçte daha da geliştirme­yi planladığı­mız ortak çalışmalar ekseninde önemli adım attığımızı düşünüyoru­z." sözleriyle değerlendi­rirken IndiGo Genel Müdürü Rahul Bhatia da anlaşmayla ilgili memnuniyet­ini dile getirdi: “İlk kod paylaşımı anlaşmamız­ı Türk Hava Yolları ile imzalamış olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu stratejik ortaklık, İstanbul’a gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız doğrudan seferleri destekleme­sinin yanı sıra, yolcularım­ıza sunduğumuz seyahat seçenekler­ini, Türk Hava Yolları’nın kapsamlı uçuş ağı ile İstanbul ötesi noktaları da kapsayacak şekilde genişletec­ektir. Bu çerçevede yolcularım­ız, Avrupa’daki birçok şehre IndiGo üzerinden bilet satın alabilecek ve Türk Hava Yolları’nın dünyaca ünlü kabin içi hizmetleri­ni tecrübe edebilecek­ler.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye