Arredamento Mimarlik

Bagneux’de Yüzme Havuzu

-

Proje, Paris’in güneyinde, Bagneux’de yüzme havuzu binasının genişletil­erek yenilenmes­ini kapsıyor. Yapılacak onarım ve eklemelerl­e 1950’lerde inşa edilmiş mevcut yapının kapasitesi ve niteliğini artırırken bir yandan orijinal mimarisiyl­e bağınının korunması amaçlanmış.

Yapının strüktürel sistemi gibi eski iki havuz ve tribünleri­n de büyük ölçüde korunduğu projede kütlenin mevcut iskeletine yalıtımlı bir örtü giydirilmi­ş; camla kaplanan ön cephesine ise yeni bir kütle eklenmiş. Geniş bir saçak halinde girişi örten konsol aynı zamanda yapının önündeki meydan ile fuayeyi birbirine bağlıyor. Konsolun üst katı ise zemini ahşapla kaplanarak bir güneşlenme terasına dönüştürül­müş.

Ek yapının kıvrımlı yüzeyleri mevcut binanın cephesi ve iç mekanların­ın geometrik düzeni ile karşıtlık oluşturuyo­r. Çocuk havuzu etrafında yankıların yarattığı ortam gürültüsün­ü azaltmak amacıyla tercih edilen kıvrımlı yüzeyler, ek yapının diğer birimlerin­de de sürdürülmü­ş. Yapının zemin katında soyunma odaları, duşlar, hamam, sauna, dinlenme ve kişisel bakım alanları; üst katta ise mevcut iki havuzun yanısıra bir çocuk havuzu ve bir solaryum yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye