Bagneux’de Yüzme Havuzu

Arredamento Mimarlik - - BAŞ SAYFA -

Proje, Paris’in güneyinde, Bagneux’de yüzme havuzu binasının genişletilerek yenilenmesini kapsıyor. Yapılacak onarım ve eklemelerle 1950’lerde inşa edilmiş mevcut yapının kapasitesi ve niteliğini artırırken bir yandan orijinal mimarisiyle bağınının korunması amaçlanmış.

Yapının strüktürel sistemi gibi eski iki havuz ve tribünlerin de büyük ölçüde korunduğu projede kütlenin mevcut iskeletine yalıtımlı bir örtü giydirilmiş; camla kaplanan ön cephesine ise yeni bir kütle eklenmiş. Geniş bir saçak halinde girişi örten konsol aynı zamanda yapının önündeki meydan ile fuayeyi birbirine bağlıyor. Konsolun üst katı ise zemini ahşapla kaplanarak bir güneşlenme terasına dönüştürülmüş.

Ek yapının kıvrımlı yüzeyleri mevcut binanın cephesi ve iç mekanlarının geometrik düzeni ile karşıtlık oluşturuyor. Çocuk havuzu etrafında yankıların yarattığı ortam gürültüsünü azaltmak amacıyla tercih edilen kıvrımlı yüzeyler, ek yapının diğer birimlerinde de sürdürülmüş. Yapının zemin katında soyunma odaları, duşlar, hamam, sauna, dinlenme ve kişisel bakım alanları; üst katta ise mevcut iki havuzun yanısıra bir çocuk havuzu ve bir solaryum yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Turkey

© PressReader. All rights reserved.