“Private Studio”

Arredamento Mimarlik - - BAŞ SAYFA -

Berlin’in güneybatı yakasında, vaktiyle arama kurtarma ekiplerine ait teknelerin muhafaza edildiği kış deposu olarak kullanılan yapı, Chipperfield’in Berlin ofisi tarafından özel bir stüdyoya dönüştürüldü. Mimar Robert Tepez’in 1970 yılında tasarladığı Brütalist yapı, hemen gerisindeki 19. yüzyıl villası ile birlikte göl kenarındaki eğimli araziye yerleşiyor.

Projede, katı görünümünden sıyrılıp peyzaja açılarak daha transparan bir kimlik kazanması amaçlanan iki katlı betonarme kütlenin, mevcut hali ile korunan taşıyıcı strüktürü üzerine ahşap, cam ve çelik profillerden oluşan yeni bir cephe giydirilmiş. Ön cephenin orijinal strüktürü açıkta bırakacak şekilde boşaltılması, birimlerin daha fazla ışık almasını ve iç mekanın kıyı ile daha güçlü bir diyalog kurmasını sağlıyor. Kat planları yeniden düzenlenen yapıya, mevcut strüktürün kaba beton yüzeylerini öne çıkaran sıvalı iç duvarlar eklenmiş.

Fotoğraflar: Ute Zscharnt / David Chipperfield Architects

Newspapers in Turkish

Newspapers from Turkey

© PressReader. All rights reserved.