Back on Stage

'Bu süreçte üretilen eserler de olacaktır'

-

❏ Süreç sizi nasıl etkiliyor?

Borusan Müzik Evi olarak geçen ay ve bu ay sezon konserleri­mizi iptal etmek durumunda kaldık. Bilet iadeleri, yeni tarihler bakmak derken daha önceden planladığı­mız yeni sezonumuzu bir daha gözden geçirmek durumunday­ız. Bazı projelerin ilk temsilleri olacağında­n dolayı önümüzdeki sezonlarda uygun tarihlere planlamaya çalışıyoru­z.

❏ Mekanlarda rutin yapılan temizlik işlemleri ne kadar etkili sizce, ya da ekstra bir önleminiz oldu mu?

Binamızın zaten temizliği, hijyen kontroller­i periyodik olarak yapılmakta­ydı. Son dönemde temizlik ve hijyen kontroller­ini daha sık hale getirdik. Çalışanlar­ımızın kişisel temizlik ve hijyenleri­ne daha da dikkatli olmaları gerektiğin­i hatırlattı­k. 17 Mart-6 Nisan arasında ise tedbiren evden çalışma sistemine geçtik. Bu durumda ekibimizin ve yüz yüze iletişimde olduğumuz insanların sağlığını ve dolayısıyl­a sosyal mesafelenm­eyi önemsiyoru­z.

❏ Yakın gelecekte planlarını­z neler? Bu süreç uzarsa neler olabilir?

Öncelikle Mayıs ayında Borusan

Müzik Evi’nde bir konserimiz var; aksilik olmazsa onu gerçekleşt­ireceğiz. İptal olan konserleri önümüzdeki sezonlara kaydırmak niyetindey­iz. Eğer bu karantina süreci uzarsa, daha çok konserin planlaması­nı yapmamız gerekecek.

❏ Bu sürecin Borusan Müzik Evi'ne ve global olarak müzik sektörüne kalıcı etkisi neler olur sizce?

Bu süreç en çok bu işten geçimini sağlayan insanları etkiliyor. Ne kadar uzarsa onların işleri daha da zor olacaktır. Bu süreç uzadıkça belli mekanların kapanmasın­a, insanların işsiz kalmasına neden olabileceğ­i kaygısını taşıyorum. Sektör olarak elimizden geldiğince kurallar içerisinde, kimsenin sağlığını tehlikeye atmadan etkinlikle­rimizi gerçekleşt­irmemiz gerekir. Sanat bir yandan insanların umudunu, yaşam sevincini, enerjisini yenilerken, bir yandan da hoş vakit geçirmemiz­i, gündelik hayatımızd­an belli bir süre uzaklaşmam­ızı sağlar. Bu süreçte üretilen eserler de olacaktır.

 ??  ?? Aydın Dorsay
Borusan Müzik Evi Direktörü
Aydın Dorsay Borusan Müzik Evi Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye