Bölge Ekleri

İhracatını artırmayı hedeflfley­en Uyarlar, yeni pazarlar arıyor

-

Çelik sektöründe faaliyet yürüten, otomotiv, makina imalatı, inşaat, ziraat, gaz ve petrol sanayisi gibi birçok sektöre uygun üretim gerçekleşt­iren Uyarlar AŞ, ihracatını artıracak yeni uluslarara­sı pazarlar bulmayı hedefliyor. Yıllık üretiminin yüzde 30’unu ihracata kanalize eden firma, ilave gümrük vergisi uygulaması ile daralan ABD pazarına karşı yeni alternatif­ler bulmayı hedefleyen firma, dış ticaret ağını güçlendire­cek yeni uluslarara­sı pazarlar arıyor. Başta İspanya, İsrail, Bulgarista­n, İngiltere ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Uyarlar AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Lami Uyar, “Dünya markası olma vizyonu ile hareket ederek yeni uluslarara­sı pazarlar bulup, ihracatımı­zı artırmak ve ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamak istiyoruz. Bunun için uluslarara­sı standartla­ra uygun üretim gerçekleşt­iriyor, uluslarara­sı fuarlara katılıyoru­z ve İstanbul Ambarlı Limanı’na çok yakın konumumuz ile denizyolu taşımacılı­ğını kullanarak kısa temin süresi ve- riyoruz” dedi.

Türk çelik sektörünün daha önce en önemli ihracat pazarların­dan biri olan Ortadoğu’da yaşanan siyasi karışıklık­ların önemli kayıplara neden olduğunu dile getiren Lami Uyar, “Ardından Türk çeliğinin yine büyük ihracat pazarların­dan ABD’nin, Türk çelik ürünlerine uyguladığı yüzde 50 ilave vergi, bu pazarın da kaybedilme­sine yol açtı. Bu süreçte Türk çelik sektörü ABD’ye ihracatın azalmasınd­an kaynaklana­n boşluğu, AB pazarına yönelerek kapattı. Şirket olarak biz de AB pazarına ağırlık vermiş durum-

dayız” şeklinde konuştu.

“Yeni yatırım planlarımı­z var”

Yurtdışına açılarak yeni yatırımlar gerçekleşt­irmek istedikler­ini açıklayan Lami Uyar, “Yurtdışınd­a da üretim tesisleri kurmayı hedefliyor­uz. Türkiye’de birkaç yere depo açmak ve 150 olan istihdam sayımızı daha da artırmak istiyoruz” ifadelerin­i kullandı. 1964 yılında kurulan firmaların­ın bugün 100 bin ton sıcak ve soğuk çekme kapasitesi ile 60 bin meterekare­lik bir alanda faaliyet gösterdiği­ni belirten Lami Uyar, “Bünyemizde­ki sıcak haddehane tesislerim­izde yuvarlak, kare, lama ve altıköşe üretimi yapılıyor. Ayrıca çubuktan çubuğa, kangaldan çubuğa soğuk çekme, kabuk soyma ve taşlama makineleri­mizle istenilen hassas tolerans değerini sağlıyoruz” dedi. Sundukları geniş ölçü çeşitliliğ­inin yanında kalite çeşitliliğ­ine de önem verdikleri­ni kaydeden Uyar, firma olarak yapı çelikleri, karbon çelikleri, ıslah çelikleri, sementasyo­n çelikleri, takım çelikleri, otomat ve paslanmaz çelikler üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye