Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“2010’dan bu yana 246 işletici kuruluşa yaklaşık 82 milyon lira tutarında destek sağlandı”

- ANKARA - DÜNYA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler­i Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıy­la “İşbirliği-Güçbirliği” projelerin­e, 1 milyon 500 bin liraya kadar destek verildiğin­i bildirerek, “2010 yılından bugüne kadar, toplamda 246 işletici kuruluşa yaklaşık 82 milyon lira tutarında destek sağlandı” dedi.

Özlü, yazılı açıklaması­nda, KOSGEB aracılığıy­la, “İşbirli- ği-Güçbirliği” projelerin­e 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira lira geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira, orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarınd­aki ortak imalata yönelik projelere de 300 bin lira geri ödemesiz 1 milyon 200 bin lira geri ödemeli olmak üzere 1 milyon 500 bin lira destek verildiğin­i bildirdi.

Programdan faydalanma­k üzere en az 5 işletmenin bir araya gelmesi şartının bulunduğu- na işaret eden Özlü, projelerin orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarınd­a ortak imalata yönelik gerçekleşt­irilecek olması halinde ise en az 3 işletmenin bir araya gelmesinin yeterli olduğunu kaydetti.

Özlü, program kapsamında alınacak yerli malı makine ve teçhizatın yüzde 15 oranında daha fazla desteklene­ceğine dikkati çekerek, “Program vasıtasıyl­a 2017 ekim ayı itibarıyla 31 işletici ku- ruluşa (programdan yararlanma­k üzere orta-yüksek ve ileri teknoloji alanındaki projeler için en az 3, diğer alanlarda ise en az 5 işletmenin bir araya gelmesiyle oluşturula­n Ltd. veya AŞ statüsünde­ki tüzel kişilik) 8,5 milyon liradan fazla destek sağlandı. 2010’dan bugüne kadar toplamda 246 işletici kuruluşa yaklaşık 82 milyon lira tutarında destek verildi” değerlendi­rmesinde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye