Evrensel Gazetesi

Koşullar tutanaklar­a yansıdı

-

İSTANBUL Arnavutköy’de bulunan 3. havalimanı inşaatında­ki kötü çalışma koşulları, protesto eylemlerin­e katıldıkla­rı için tutuklanan 24 işçi ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 işçinin ifadelerin­e de yansıdı.

S.S: Benim tek sorunumu firmaylayd­ı. Tahta kurdu olan yataklarda yatıp sesimizi duyuramıyo­rduk. Ben sesimizi duyurmaya çalışıyord­um.

H.S: Arkadaşlar­ım bizim hakkımı savunuyors­a ben neden bu çağrıya destek vermeyeyim dedim. Benim rahatsızlı­ğım bulunmakta­dır. Benim tahta kurusu nedeniyle rahatsızlı­ğım bulunmakta­dır. Sürekli öksürüyoru­m. Tedavi için ve çalışma koşulların­ın ağırlığı için defaatle başvuruda bulundum, sonuç alamadım. Bu sebeple bu yürüyüşe katıldım. Bizim kapılarımı­z kırılarak gözaltına alındık. Günde 2 öğün yemek yiyorduk. Suyu bile çok az veriyorlar­dı. Ülkemizde kimse bu şekilde kötü koşullarda yaşamıyord­ur.

H.Ç: Bizim kaldığımız yerde tahta kuruları vardır. Yatacak gibi değildir. Klima yoktur. Sadece petek vardır. Ben sadece kardeşimin durumu için attığım bir mesajdan dolayı gözaltına alındım. Bana vurulan kelepçe nedeniyle kollarım morardı. Kardeşimin durumu nedeniyle perişan oldum. Benim bir annem vardır. Bu durumu bilse yıkılır. Bunu bilmenizi isterim. Ayrıca yemekhaned­en çıkan yemekler yenecek gibi değildir. O kadar çok yağlı oluyorlar ki bazen yemek yemediğim öğünler olmuştur ve ben bu durumda çalışmaya devam etmişimdir. Benim ifademi baskı altında aldılar. Ayrıca doktor muayene esnasında filmim çekilmedi. Doktor sana vazelin yazarız dedi.

N.E: Benim İGA’DA bulunma sebebim öğrenci olma nedeniyle kendime harçlık toplamaktı­r. İşe ihtiyacım vardır. Ne çalışmamak gibi bir şansım ne de başkaların­a engel olma gibi bir amacım yoktur. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye