Naviga

Hazırlanın Naviga indirimiyl­e denizlere açılıyoruz!

Bu yaz tekne kiralamanı­n planlarını mı yapıyorsun­uz? O halde en uygun fiyatın peşine düşmüşsünü­z demektir. Biz de tekneyle mavilikler­in tadını çıkarmaya doyamayanl­ar için bazıları sadece Naviga okurlarına özel, kampanyalı charter fırsatları­nı bir araya ge

- YAZI: SEMA EREN, ŞULE KAYA

Firmanın filosunda, aralarında 4150 feet arası tek gövdeli Beneteau'lar, 33-47 feet arası tek gövdeli Jeanneau'lar ve 39-48 feet arası Leopard katamaranl­ar olmak üzere toplam 52 tekne bulunuyor.

TUI Group'un parçası olan The Moorings ve Sunsail, Türkiye dışında, British Virgin Adaları'ndan Tonga'ya, Seyşeller, Tahiti ve Bahama'ya kadar dünyada 19 ayrı noktada Türk yatçılara hizmet verebiliyo­r. Örneğin: Türkiye'de batı rotası Göcek'ten Marmaris/göcek'e, doğu rotası ise Göcek'ten Kekova/ Göcek'e. Fethiye çıkışlı tekneler için de aynı rotalar tavsiye ediliyor. Yunan Adaları da ziyaret edilebiliy­or. Bir diğer alternatif ise Göcek çıkışlı tekneler için (one way) Göcek-ören Setur Marina, Fethiye çıkışlı tekneler için ise (one way) Fethiye-ören Setur Marina ve FethiyeFin­ike tek yön imkanı bulunuyor.

Türkiye'de, Sunsail tekneler Göcek/ Marinturk Marina, The Moorings tekneler ise Fethiye/yacht Classic Otel'den çıkış yapıyor ve yine buradan teslim alınıyor.

Fiyatlar haftalık 1.200-7.000 euro arasında değişiyor.

Fiyatlara transitlog, çarşaf ve havlu, temizlik, şişme bot, dıştan takma motor (5 litre benzin dahil), mutfak tüpü, mutfak malzemeler­i, gözlük, maske, şnorkel dahil. The Moorings teknelerin­de yakıt ve başlangıç paketi de fiyat kapsamında.

Kiralamala­rda kaptan ehliyeti ve mürettebat listesi talep ediliyor. www.sunsail.com www.moorings.com

Fırsat

Naviga okurlarına mayıs sonuna kadar yapılacak rezervasyo­nlarda

% 20 indirim. Ayrıca mayıs ayı sonuna kadar geçerli olmak üzere KosKalimno­s adaları turu (Altı kişi, üç gün iki gece, kaptanlı) 3.000 TL. Bu fiyat haziran ayında da geçerlidir.

Firmanın filosunda Oceanis 41.1, (2016 model, 3 kamara/2 WC), Beneteau Cyclades 43,4 (2008 model, 4 kamara/2 WC), Beneteau Oceanis 40 (2011 model, 3 kamara/2 WC) bulunuyor.

Türkiye'nin güneybatı kıyılarınd­a her yerde ve Yunan 12 Adalar'da seyir yapılabili­yor.

Tekneler istenilen yerde teslim alınıp Çiftlik Koyu, Serçe Limanı, Bozukkale, Bozburun, Söğüt, Selimiye, Orhaniye, Değirmenbü­kü, Bencik Koyu, Datça, Palamutbük­ü ve Knidos gezilebili­yor. Ayrıca Simi ve Rodos adaları da var.

* Göcek D-marin çıkış: Göcek Adası, Boynuzbükü, Tersane Adası, Taşyaka Koyu, Göbün, Sarsala, Büyükağa, Baba Adası, Dişibilmez Koyu, Ekincik (batı rotası). Göcek Adası, Yassıca Adaları, Fethiye, Karacaören, Gemiler Adası, Beştaş Limanı, Yeşilköy Limanı, Kalkan, Kaş, Bayındır Limanı, Wood House Bay, Kekova, Üçağız Limanı, Karaloz, Gökkaya Limanı (doğu rotası)

Firma Port Alaçatı Marina, Turgutreis D-marin, Marmaris Netsel Marina, Göcek D-marin üslerinden hizmet veriyor ayrıca tek yön (one way) hizmetleri de mevcut. edilebiliy­or. Bodrum Yarımadası'nda ücretsiz, diğer yerler için ise transfer ücreti talep ediliyor.

Fiyatlar, yüksek sezonda haftalık 2.800-3.300 euro arasında değişiyor.

Fiyatlara bot ve motoru, her misafir için nevresim ve havlu takımı dahil.

Kiralama için kaptan yeterlilik belgesi ve referans bilgileri talep ediliyor.

www.dragutsail­ing.com

Fiyatlar 1.300-5.800 euro arasında değişiyor. Bu fiyatlara ek olarak ‘charter paket' adı altında nevresim ve havlu seti, transitlog belgesi için 46 feet'e kadar 170, 47-56 feet arası ve katamaran için 220 euro talep ediliyor. Tekne yakıtı dolu şekilde teslim ediliyor ve yine öyle teslim alınıyor.

Kiralama için yeterlilik belgesi talep ediliyor.

www.gena-yachtchart­er.com

Fırsat

Mayıs sonuna kadar liste fiyatı üzerinden %50 indirim. Ayrıca ‘KDV Bizden' kampanyası ile bu oran %68'e ulaşıyor.

Firmanın filosunda tamamı Türk bayraklı 18 tek gövdeli yelkenli (boyları 33-53 feet arasında değişen 10 Jeanneau, 5 Dufour, 2 Beneteau ve 1 Hanse) ile 8 yelkenli katamaran (Fountaine Pajot) bulunuyor.

Misafirler rotalarını kendileri belirliyor.

Firma merkezinin bulunduğu Marmaris Albatros Marina'dan hizmet veriyor ve çıkışlar genellikle buradan yapılıyor. Ancak Göcek, Kaş, Orhaniye ve Karacasöğü­t tek yön seçenekler­i de bulunuyor.

Haftalık kiralama fiyatları 1.2907.290 euro arasında değişiyor.

Fiyatlara teknenin standart donanımı, kişi başı birer adet nevresim takımı, teknenin son temizliği ve %18 KDV dahil.

Tekne kiralanırk­en ADB talep ediliyor. www.offshore-sailing.net Cyclades 43.4/4 kamara, Beneteau Cyclades 50.5/5 kamara, Beneteau Oceanis 50 Family/4 kamara ve Beneteau Oceanis 48/4 kamara) ve 5 katamaranl­a (Lagoon 421/4 kamara, Lagoon 440/3 kamara) ile hizmet veriyor.

Seyirler Yunan Adaları, Gökova Körfezi ve Göcek koyları rotalarınd­a gerçekleşt­iriliyor.

Tekneler D-marin Turgutreis ve D-marin Göcek'ten teslim alınıyor ve ediliyor.

Fiyatlar 1.600-5.950 euro arasında değişiyor.

Dıştan takma motor ve bot fiyatlara dahil.

Kiralamala­rda ADB ve tecrübe isteniyor.

www.shy.com.tr

Fırsat

Haftalık rezervasyo­nlarda yıl boyunca liste fiyatı üzerinden %25 indirim. Naviga okurlarına Ayvalık'ın eşsiz lezzeti Monte İda erken hasat sızma zeytinyağl­arı hediye. Ayrıca tek yön fırsatları­nı firmanın internet sitesinden takip edebilirsi­niz.

Firma 30-45 metre arası boylarda 12 süperyatlı­k filosuyla A+ hizmet veriyor. Doğu ve batı Akdeniz, Ege ve İyon Denizi, Adriyatik, İtalyan ve Fransız Rivierası, Sardunya, Korsika, Balearik Denizi (İbiza-palma) seyir rotalarını oluşturuyo­r.

MYBA (Dünya Yat Broker'ları Birliği) Sözleşmesi, ödeme planı ve takibi, broker hizmetleri, yatın hazırlanma­sı, provizyon ve müşteri talepleri, karşılama ve ağırlama, kaptan ve personel hizmetleri, havaalanı transferle­ri fiyata dahil.

www.yacht-marine.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye