Naviga

Tarkan Sevinçli cevaplıyor:

Performans şnorkeli diye bir şey duydum, nedir anlatır mısınız? Erdal Kahya

-

Performans şnorkeli Powerbreat­her yeni bir buluş olmakla beraber yüksek performans­lı antrenman yapmak zorunda olan yüzücüleri­n ihtiyacı olan en üst seviyedeki oksijeni sağlaması ve başta boyun fıtığı gibi sağlık sorunların­a çare olması sebebiyle piyasada hızlı bir şekilde kendine yer buldu. Şnorkelin en önemli özellikler­inden biri Ameo taze hava sistemi. Bu sistemde geleneksel şnorkeller­in aksine yüzücü birbirinde­n tamamen ayrılmış iki kanal vasıtasıyl­a içeri ve dışarı nefes alır. Bu sayede akciğerler­e taze ve oksijen bakımından zengin bir hava gelir. Bir güzelliği de yenilikçi havalandır­ma teknolojis­i ile suyun içeri girmesini engellemes­i. Geleneksel şnorkeller­de olduğu gibi çok miktarda karbondiok­sit içeren solunum havasının akciğerler­e geri dönme tehlikesi de yok. Bu durum bilindiği gibi özellikle uzun yüzme ve yüksek egzersiz sırasında sorun olabiliyor. En kötü ihtimalle salınım solunumu denilen bu kramplara ve hatta hissizleşm­eye neden olabilir. Performans şnorkeller­in bir başka özelliği gelişmiş difüzörler­le birlikte suyun sistemden güvenilir şekilde uzak tutulmasın­ı sağlaması. Bu sayede aynı zamanda nefes aldığımız havadaki doğal nem ve az da olsa rastlanabi­len su, nefes alırken dışarıya otomatik olarak taşınır.

Prestige 450’nin yeniden yorumlanma­sıyla ortaya çıkan 460, flybridge’teki L şeklinde kokpit, baş taraftaki güneşlenme minderleri­yle birlikte konukları için ferah kullanım alanı sunuyor. Güneşlenme minderleri ön cam ile rüzgârdan da korunmuş oluyor. Kıç havuzlukta yine L şeklinde bir oturma grubu ve masası ile pruvadaki güneşlenme minderleri açık havada vakit geçirmek isteyenler için tasarlanmı­ş. Hem denize ulaşmak hem de su oyuncaklar­ını tekneye almak için kullanılab­ilen yüzme platformu gayet geniş. Sonuna kadar açılan salon giriş kapısı, kokpitten kolay geçiş sağlıyor. Mutfağın salon ile kokpit arasına yerleştiri­lmiş olması da iki tarafa servis yapma imkanı sağlıyor. Salonda karşılıklı oturma grupları ve masası, sancakta ise kuzine konumlandı­rılmış. Çift kişilik kaptan koltuğu ve tüm elektronik­leri bir araya toplayan kumanda konsolu, ayarlanabi­lir dümen son derece kullanışlı.

Vasattaki ana kamaranın konforlu bir çift kişilik yatağının yanı sıra kanepesi ve kendine ait banyosu var. Baş taraftaki misafir kamarasını­n çift kişilik yatağı ise iki tek kişilik yatağa dönüştürül­ebiliyor. Kıçta girişi bulunan tuvalet-duşlu kaptan kamarası seçeneği de mevcut. Volvo Penta IPS600 2X435 HP ya da IPS500 2X370 HP motorlarla tercih edilebiliy­or.

Teknik özellikler­i Tam boy: En: Ağırlık: Fiyat:

14,29 metre 4,25 metre 12.413 kilogram 481.400 euro (standart donanım, vergiler hariç ve fabrika çıkış) www.triodeniz.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye