Newtech

Donanım

-

Akıllı telefon, 1.5 GHz gibi segment ortalamala­rı (1.3 GHz) açısından bir miktar daha yüksek saat hızları sunan bir işlemciye sahip. Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisi ile birlikte Adreno 405 grafikler, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı ve 3100 mAh pil kapasitesi öne çıkan diğer özellikler­i arasında yer alıyor. Hafızası microSD ile artırılaib­ilen modelde yazılım tarafında ise Android 6.0 Marshmallo­w’un önyüklü geldiğini görüyorsun­uz.

5.5 inç ekranda Full HD çözünürlük sunuluyor. 401ppi ekran yoğunluğu oldukça iyi. Görüntü net ve renkler son derece canlı. Ayrıca ekranı, kılcal çizilmeler­e karşı Gorilla Glass 4 kaplaması ile korunuyor.13 MP arka kamera ve ilginç bir detay olarak 13 MP ön kamerası bulunuyor. General Mobile, bu modelde selfie severlerin yüzünü güldürmeyi hedeflemiş­e benziyor. Full HD video kaydı da gerçekleşt­irilebiliy­or. Kameraları ile bir hayli başarılı fotoğraf ve video sonuçları elde edebiliyor­sunuz. Ancak düşük ışıktaki görüntü netliği daha iyi olabilirdi.

Sonuç

General Mobile GM5 Plus, fiyatıyla ve sunduğu özellikler­le dikkat çekici bir Android’li model. 5.5 inç ekranıyla nispeten büyük bir model. Bir örnek vermek gerekirse iPhone 6s Plus’la aynı ekran boyutuna sahip. Donanım özellikler­i ile oldukça kullanışlı. USB Type-C portu ile geliyor ve bu sayede daha hızlı veri aktarımı/hızlı şarj özellikler­i sunuyor. Kutu içerisinde­n USB Type-C/ USB dönüştürüc­üsünün çıkması da hoş bir artı. Beğenimizi kazanan bir model oldu, akıllı telefon satın almayı düşünüyors­anız göz atılmasınd­a fayda var.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye