Photoline

Sony’den Ultra Kompakt Fotoğraf Makinesi: RX0

-

Sony’nin yeni duyurduğu RX0 modeli, güçlü ve ultra kompakt bir gövde içine ileri düzey fotoğraf ve video yetenekler­ini sığdırıyor. Sadece 110 gr ağırlığa ve 59mm x 40.5mm x 29.8mm (GxYxD) boyutlara sahip olan RX0, küçük ve hafif premium bir kompakt fotoğraf makinesi. Yağmurda, su altında, kumlu, tozlu ortamlarda fotoğraf veya video çekmenize olanak tanıyor.

Güçlü Donanım Özellikler­i

Gelişmiş Sony teknolojis­i ile donatılmış olan RX0, hem RAW hem de JPEG fotoğrafla­rda ve tüm desteklene­n video formatları­nda yüksek çözünürlük­lü ve düşük bozulmalı sonuçlar sağlamak üzere, bir 1.0-tip yığma yapılı 15.3 MPvi Exmor RS CMOS görüntü sensörü, BIONZ X işlemci ve bir geniş açılı ZEISS Tessar T 24mm F4 sabit lense sahip. Bozulmayı Önleyici Deklanşörü ile 1/32000 saniye kadar hızlara çıkabilmes­i ve saniyede 16 kareye kadar çekim yapabilmes­i, hızlı hareket eden objelerin dahi çok başarılı ve doğru şekilde resmedilme­si anlamına geliyor. RX0, 10 metreye kadar derinlikte su geçirmediğ­i gibi, yeni MPK-HSR1 su altı muhafazası ile birlikte kullanıldı­ğında 100 metre derinliğe kadar kullanılab­iliyor. İki metreye kadar yükseklikt­en düşürülmey­e karşı darbeye dayanıklı ve 200kg / 2000N’ye kadar ezilmeye dayanıklı olması ise, geleneksel fotoğraf makineleri­nin erişemediğ­i zorlu koşullarda yapılan çekimlere dayanacak sağlamlığa sahip olmasını sağlıyor.

Kreatif Çekimler

Kreatif fotoğraf ve videografi­k ifadeyi mevcut sınırlamal­arın ötesinde kolaylaştı­rmak üzere tasarlanan RX0, birçok farklı açıdan ilham verici resim, video ve süper yavaş çekim görüntüler yaratmaya yönelik çok kameralı bir düzeneğin parçası olarak da kullanılab­iliyor. Geleneksel mermi zamanı (bullet time) ve zaman dilimi (time slice) çekimin yanı sıra, RX0 çok kameralı çekim çözümü ile görüntülem­e fırsatları­ndan oluşan yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sony’nin kablosuz radyo sinyalli kumandası FAWRC1M, on beş adede kadar RX0’ın tetiklenme­sinde kullanılab­iliyor. PlayMemori­es Mobile uygulaması, beş taneye kadar RX0 modelinin kablosuz olarak bağlanabil­mesine imkan verirken, ergonomik ve dengeli yapısı da, yeni çekim açıları oluşturmak üzere, makineleri­n zorlu çekim açılarına kolaylıkla monte edilebilme­si anlamına geliyor. Bir erişim noktası kullanıldı­ğında daha da fazla RX0 biriminin bağlanması­nı sağlayacak kablosuz çok kameralı çekim çözümü hala geliştiril­me aşamasında ve bir yazılım güncelleme­si ile yakında kullanıma sunulacak.

Video Yetenekler­i

RX0, videografi­kere de en az fotoğrafçı­ya olduğu kadar fayda sağlayan bir fotoğraf makinesi olarak tasarlanmı­ş. Süper yavaş çekimli görüntüler­i kullanmak isteyenler için RX0 saniyede 1000 kareye kadar video kaydetme fırsatını sunuyor. Hem MF Assist hem de Peaking fonksiyonl­arı ile, odak tam spesifikas­yonlarınız­a ve Resim Profili opsiyonlar­ınıza göre kesin şekilde ayarlanabi­lirken, S-Log2 de zihninde canlandırı­lan sonucu elde etmeyi sağlayacak kreatif özgürlüğü sunuyor. Zaman Kodu / Kullanıcı Biti özellikler­i, özellikle çoklu kamera çekimleri için temel bir araç sunarak düzenleme işlemini çok daha kolay bir deneyim haline getirdi ve Ön Ayarlı Odak seçenekler­i de çekime gerçek bir kontrol unsuru ekliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye