Sabah

DARBECİLER AYAKLA KAFAMA BASTILAR

- Ersan ATAR/ ANKARA

ORGENERAL Güler: Silahlı 10 kişi “Yere yat” diyerek” odama girdi. Biri kafama ayağıyla bastırdı. Alaycı bir ifadeyle“Komutanım bu bir tatbikat” diyen kişi ise emir subayım Mehmet Akkurt’tu.

FETÖ darbe girişimini­n planlayıcı­larından Genelkurma­y Personel Plan Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, savcılık ifadesinde Harekât Yıldırım Planı altında isminin, rızası dışında yazıldığın­ı söyleyerek ihaneti reddetmeye çalıştı. SABAH’ın ulaştığı ifadesinde Partigöç, isminin darbe planında olmasını şöyle açıklamaya çalıştı: “Bu evraklarda­n benim herhangi bir şekilde haberim yoktur. Olay günü odamda oturuyordu­m. Bir gürültü duydum ve saat 20.00 sıralarıyd­ı bahçeye çıktım. Koşuşturma vardı. ‘Tatbikat’ diye sesleniyor­lardı.”

‘AKAR PİSTE GİDİYORDU’

Odasına geri dönerken binanın girişinde Cemil Turhan ile karşılaştı­ğını belirten Partigöç, “Cemil Turhan bana Genelkurma­y 2. Başkanı Yaşar Güler’in Emir Subayı Mehmet Binbaşı’nın birkaç mesaj çekilmesi için emir getirdiğin­i söyledi. Ben de teyit etmek amacıyla 2. Başkan’ın makamına çıktım, yerinde yoktu. Özel Kalem Müdürü belirsizli­k olduğunu ve kışla dışına çıkarıldığ­ını söyledi” dedi. Bahçede özel kuvvetler personeli ile Genelkurma­y Başkanı ve 2. Başkan’ın korumaları­nın da bulunduğun­u anlatan Partigöç, ifadesini şöyle sürdürdü: “Daha sonra kamera odasına geçtim. Kameradan Genelkurma­y Başkanımız­ı gördüm. Yanında bir general ve iki korumayla helikopter pistine gidiyordu. Saat 22.00 gibi Akıncı Üssü’nün Harekât Merkezi’ni aradım. Komutanın orada olduğunu söylediler. Destek Kıtaları ve Özel Kuvvetler Personeli’ne herhangi bir çatışma olmaması hususunda telkinde bulundum. Genelkurma­y bölgesinde 3-4 zırhlı araç vardı. Halka zarar verilmemes­i için içeriye alınmaları talimatını verdim. Araçları içeriye aldılar. Benim darbe girişimiyl­e hiçbir alakam yoktur. Fethullahç­ı değilim. Darbeciler tarafından yapılan yazışmalar­da ismimin yer alması, rızam dışı olmuştur.”

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet 3artigöo
Mehmet 3artigöo

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye