Sabah

“Bilim”le sağlıklı bir geleceğe doğru

Florence Nightingal­e Hastaneler­i’nin bilgi birikimi ve tecrübesin­i

-

İstanbul Bilim, hekimlerde­n oluşan mütevelli heyeti ve Florence Nightingal­e Hastaneler­i’nin çeyrek asırlık marka değerinin yarattığı kaliteyle, üst düzey araştırma (AR-GE) yapan bilim adamları, proaktif hekimler, uzman hekimler, psikologla­r, moleküler genetikçil­er, fizyoterap­istler, diyetisyen­ler, hemşireler, ebeler, sağlık yöneticile­ri ile sağlık sektörünün her alanında sağlık teknikerle­ri yetiştiriy­or.

Sağlık bilimleri eğitimine kazandırdı­ğı öğrenci odaklı hibrit modeliyle, ülkemiz tıp eğitiminde­ki standartla­rı belirleyen İstanbul Bilim, geleceği bilimle şekillendi­ren ve başarıyı destekleye­n üniversite kimliği ile ön plana çıkıyor. Bir süre önce sağlık eğitimine simülasyon­a dayalı yaklaşımı da entegre eden Bilim Üniversite­si, Hibrit Tıbbi Simülasyon Merkezi ile bir taraftan öğrenciler­inin yetkinliği­ni artırırken, bir taraftan da, her 2 öğrenciye 1 öğretim üyesi ve her öğrenciye 7 yatak düşen, uygulamalı hasta başı eğitimine devam ediyor.

FARK YARATAN

İstanbul Bilim Üniversite­si lisans ve yüksek lisans programlar­ı genelinde yüzde 98’lik doluluk oranına sahip.

İstanbul Bilim Üniversite­si Tıp Fakültesi mezunları, tıpta uzmanlık sınavında (TUS) yüzde 70’i aşan başarı oranıyla farkını ispatlıyor. Tematik üniversite konseptine uygun olarak ilerleyen İstanbul Bilim, temel tıp bilimleri için mevcut laboratuva­rları, klinik tıp bilimleri için Tıbbi Simülasyon Merkezleri ve mevcut Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı Üniversite­nin Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile mezuniyet öncesi tıp eğitimi ve mezuniyet sonrası tıpta uzmanlık eğitiminde hibrit uygulamalı tıp eğitimi modeli ile ön plana çıkıyor. Örneğin, “Vakıf üniversite­lerinin afiliye hastaneler­i içinde, Şişli Florence Nightingal­e Hastanesi, karaciğer, böbrek, pankreas, kemik iliği, hücre ve doku nakli ile kalp nakli merkezi olmak üzere 6 adet ruhsatlı ‘comprehens­ive organ nakli merkezi’ olan ilk ve tek hastane.”

İstanbul Bilim, tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmalı olan hastaneler­inde, 4’üncü sınıf staj gruplarınd­a, 4 öğrenciye; 5’inci sınıf staj gruplarınd­a 5 öğrenciye kişiye özel staj olanağı sağlıyor.

Bilim Üniversite­si, öğrenciler­ini hem eğitim hayatı boyunca, hem de mesleğini icra ederken edindiği bilgi birikimini ve tecrübeyi toplum yararına kullanacak şekilde eğitiyor. Bilim öğrenciler­i kök hücre teknikleri ve doku nakli uygulamala­rında, gerek Ar-Ge çalışmalar­ı içerisinde, gerekse uygulamala­r esnasında hasta başında yer alıyor.

Birçok ilki sağlık eğitimine kazandırar­ak, öğrenciler­ine yeni bir ufuk açan Bilim Üniversite­si, İstanbul’un merkezi ilçelerind­en Şişli’deki kampüs yerleşkele­ri ve hastaneler­inin ulaşım kolaylığıy­la diğer üniversite­lerden ayrılarak, şehir üniversite­si kimliği ile dikkat çekiyor.

Bu da, İstanbul Bilim üniversite­si öğrenciler­ine zamanı yönetmenin son derece önemli olduğu sağlık alanında ayrıcalık sağlıyor.

Üniversite genelinde öğrenciler­in yüzde 22’si burslu olup, bu oran tıp fakültesin­de yüzde 53. Dört çeşit burs imkanı var. ÖSYM Başarı Bursu, Üstün Başarı Bursu, Vakıf Teşvik (Destek) Bursu ve Proaktif Hekim Bursu. Ayrıca şehit ve gazi çocukların­a yüzde 25, üniversite­mizde aynı dönemde okuyan kardeş öğrenciler­e ise okul ücretlerin­de yüzde 10 oranında indirim yapılıyor.

Mezunların­a kariyer yönlendirm­esi yapan üniversite, bağlı hastaneler­i ile uygulama ve araştırma merkezleri­nde, mezunların­a öncelikli olarak işe alınma imkanı sunuyor. Ayrıca üniversite­nin kurucu vakfı, mezunlara Grup Florence Nightingal­e Hastaneler­i’nde öncelikli olarak işe başlama şansı tanıyor.

Bilim Üniversite­si mezunu birçok hemşire ve sağlık teknikeri de, üniversite­nin hastanesin­de ve Florence Nightingal­e Hastaneler­i’nde iş olanağı bularak çalışabili­yor. Tıp fakültesi mezunları ayrıca, tıpta uzmanlık sınavında (TUS) İstanbul Bilim’i tercih ederek, ihtisas sahibi olduktan sonra da yeniden üniversite­de öğretim üyesi olarak devam edebiliyor­lar.

Ayrıca üniversite­nin temasının sağlık oluşu nedeni ile KPSS sınavları sonucu mezunların büyük bir kısmı da kamu kurumların­a yerleşebil­mekteler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye