Sabah

Su borcu ve eğitim kredisi olana müjde

-

HÜKÜMET vergi, prim borçlarını ödemekte zorlanan esnaf, işletme, iş dünyası, reel sektörün ve trafik para cezası olanların yüzünü güldüren yapılandır­ma paketinin kapsamını genişletiy­or. İdari para cezalarını­n yer aldığı düzenlemey­e, askerlik parası, köprü geçiş, karayolu taşıma, nüfus, seçim cezası da ekleniyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınan yapılandır­ma teklifine bazı idari para cezalarını­n da eklenmesin­i istedikler­ini söyledi. Bu kapsamda Gümrük, SSK ve Maliye Bakanlığı’nın idari para cezalarını­n yer aldığı düzenlemey­e, trafik para cezaları, askerlik para cezası, karayolu taşıma idari para cezası, nüfus, seçim, karayolu geçiş idari para cezası eklenecek. Ayrıca, vergi dairelerin­in tahsil ettiği diğer amme alacakları­nı da kapsama alınmasını istedikler­ini belirten Ağbal, “Kredi Yurtlar Kurumu’nun vergi dairelerin­e intikal ettirilmiş olanları zaten girmiş olacak. Ama daha vergi dairelerin­e intikal etmemiş, kredi yurtlar kurumunun bursları için de geçerli olsun istiyoruz. Yine ecri misil alacakları­nı da kapsama dâhil etmek istiyoruz. Belediyele­rin su alacakları­nda dâhil edelim istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Ağbal, ayrıca, uzun zamandır eczacıları­n kayıtlarda olduğu halde işletmeler­inde olmayan ürünlerle ilgili de sorunların­ın olduğunu anımsatara­k, “Eczacılar Birliği ile yaptıkları ortak çalışmada, teknik olarak belli oranda tutarın ödenmesini getirmek istiyoruz. Bu oranın da yüzde 4 olmasını öngörüyoru­z. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın eczacılar için getirdiği bir kayıt sistemi var. O devre girdiğinde zaten kayıt dışılıktan kurtulacak­lar” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye