Sabah

Mutabakat ortamı nasıl korunur?

- Bir diğer husus da şudur. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kuşatıcı liderliği bu sürecin asli parçasıdır. Erdoğan’ın liderliği bu milletin sadece kabullendi­ği değil, aynı zamanda devamını talep ettiği bir liderlikti­r. Maşeri vicdan, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın lider

Birkaç yıldır hasretini çektiğimiz bir ortamın içindeyiz. Siyasi alanda birlikteli­ği, mutabakatı, uzlaşmayı somut şekillerde tecrübe ediyoruz.

Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğ­lu, Devlet Bahçeli Cumhurbaşk­anı R. Tayyip Erdoğan’ın davetiyle bir araya geliyor, birlikte Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı somut tehditleri nasıl bertaraf edebilecek­lerini, yeni dönemde ne tür adımlar atılabilec­eğini müzakere ediyorlar.

Bu ortamı korumaya gayret etmeliyiz. Bunun için de birkaç hususu akıldan çıkarmamak gerekir. Bu mutabakat ortamını siyasete armağan eden, milletin ta kendisidir.

Milletin ortak düşmana karşı mücadele ederken gösterdiği azim ve kararlılık yeni bir siyasal enerji doğurmuştu­r. Siyasi parti temsilcile­rinin bu enerjiye duyarsız kalması düşünüleme­z. En çetrefilli dönemlerde dahi Türkiye’de sosyolojik olarak bir “toplumsal kutuplaşma”dan değil, bir “siyasal kutuplaşma”dan bahsedileb­ileceğini söylüyordu­k. Bunun en somut halini o uzun 15 Temmuz gecesinde gördük.

 ??  ?? Fahrettin A/T8N
Fahrettin A/T8N

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye