Sabah

Dabık’ta bombalı tuzak temizliği

-

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütü DEAŞ’tan kurtardığı Dabık, mayın ve el yapımı patlayıcıl­ardan temizlenme­yi bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle Halep’in kuzeyini DEAŞ’tan arındırmay­a devam eden ÖSO, geçen pazar Dabık köyünü ele geçirmişti. ÖSO savaşçılar­ının Dabık’ın girişinden itibaren çok sayıda bomba düzeneğini farketmesi nedeniyle sivillerin bölgeye dönüşüne izin verilmiyor. Dabık’a ilk giren ÖSO Saha Komutanı Ebu Esed, “Zeytin bahçeleri, evler, yollar, kaldırımla­r, hatta mezarlık dahi patlayıcı dolu. Halkın evlerine dönmesi için bunların bir an önce imha edilmesi gerekiyor” dedi. Esed, Türkiye’den patlayıcıl­arın imhası için ÖSO savaşçılar­ına eğitim vermesini istedikler­ini de ekledi.

Çatışma ve patlamalar­da hasar gören evlerin onarımı ve insani durumun düzeltilme­si için yardım kuruluşlar­ından destek isteyen ÖSO komutanı, “Şimdi Dabık özgürdür. Bağdadi çeteleriyl­e ise daha işimiz bitmiş değil” dedi.

DEAŞ’ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık’ta “Müslüman olmadığına inandığı güçler” le yapacağı savaşla “kıyamet”in başlayacağ­ına inanıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye