Sabah

FETÖ’cü hainlerin hesap haftası

15 Temmuz darbe girişimi ve şike kumpasıyla ilgili 4 dava ağır ceza mahkemeler­inde başlıyor

-

SUİKAST TİMİ (Muğla): Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a Marmaris’te suikasta kalkışan 47 FETÖ’cü yargılanac­ak. ŞİKE (İstanbul): Futbolda FETÖ’nün şike kumpasıyla ilgili davada 108 sanık Silivri Cezaevi’nde hâkim karşısına çıkacak. KASIRGA (Ankara): Cumhurbaşk­anlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın kaçırılmas­ı davasında 27 cuntacı hesap verecek. HALİSDEMİR (Ankara): Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edildiği Gölbaşı baskını davasında 18 hain yargılanac­ak.

15 Temmuz darbe girişimind­e, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için Marmaris’te kaldığı oteli basan, aralarında bir menfezde saklanırke­n yakalanan Çiğli üs imamı “Paşa” lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu ile O dönemde Cumhurbaşk­anının Başyaveri olan tutuklu sanık Ali Yazıcı’nın da bulunduğu darbeci askerler, bugün hâkim karşısına çıkıyor. Örgüt lideri Fetullah Gülen’in de 1 numaralı sanık olarak yer aldığı, 3’ü firari toplam 47 darbeci hakkında açılan davada, sanıkların her biri için 6’şar kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da şikâyetçi sıfatıyla müdahil olduğu dava için, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonu, duruşma salonu olarak

hazırlandı.

86 TANIK, 203 İFADE

Duruşma için özel olarak hazırlanan salonda sanıklar ve yakınları için 44’er, avukatlar için ise 30 sandalye bulunuyor. Soruşturma sürecinde, 73’ü mağdur ve müşteki ile 86’sı tanık olmak üzere toplam 203 kişinin ifadesine başvuruldu.

 ??  ?? Darbeci hain Zekeriya Kuzu Muğla’da hâkim karşısına çıkacak.
Darbeci hain Zekeriya Kuzu Muğla’da hâkim karşısına çıkacak.
 ??  ?? FETÖ’nün suikast timi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otelin yakınların­da böyle görüntülen­mişti. Zekeriya Kuzu’nun (sağda) liderlik yaptığı suikast timi Marmaris’te ormanlık alanda böyle yakalanmış­tı.
FETÖ’nün suikast timi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otelin yakınların­da böyle görüntülen­mişti. Zekeriya Kuzu’nun (sağda) liderlik yaptığı suikast timi Marmaris’te ormanlık alanda böyle yakalanmış­tı.
 ??  ?? Ali Yazıcı
Ali Yazıcı
 ??  ?? Kenan GÜRBÜZ SABAH
Kenan GÜRBÜZ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye