Sabah

Ç

- Seda TABAK

in Halk Cumhuriyet­i’nin en büyük ticari kuruluşlar­ından biri olan Dalian Wanda Group ve Mar Yapı arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Mar Yapı’nın Güneşli’deki 150 milyon dolarlık G Yoo projesinde­ki otel blokunu Wanda işletecek. 2018’de faaliyete geçmesi planlanan 150 odalı Wanda Vista Oteli İstanbul, grubun Avrupa’daki ilk oteli olacak. Ayrıca otel binası içinde yer alan 300 rezidans daireyi de Wanda işletecek.

Edinilen bilgilere göre yılda 120 milyon Çinli seyahat ediyor. Kendi turizm acentası olan Wanda yılda 45 milyon Çinli turisti yurtdışına çıkarıyor. Türkiye’de yeni oteller işletmeyi de planladıkl­arını belirten Wanda Hotels & Resorts Başkanı

Türkiye’nin geleceğine güvendikle­rini, hain darbe girişimi döneminde dahi Mar Yapı ile görüşmeler­e devam ettiklerin­i belirten Jin, “Yakın zamanda Türkiye eski gücüne kavuşacak” dedi. Wanda Hotels&Resorts’un Wanda Reign, Wanda Vista, Wanda Realm ve Wanda Jin olmak üzere dört ayrı markayla toplam 104 otelinin bulunduğun­u belirten Qian Jin, Wanda Vista İstanbul’un ardından Chicago, Los Angeles, Londra, Sidney ve Gold Coast’ta otel yatırımı yapacaklar­ını dile getirdi.

İstanbul’daki otelde Çin restoranı açacakları­nı belirten Jin, “Türkiye’deki şeflerimiz­i buraya getirip Türk mutfağını ve Türkiye’ye özgü unsurları tanıtmak istiyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye