Sabah

Sanayici parseli UCUZA ALACAK

Hükümet, 81 maddelik üretim hamlesi başlatıyor. Paketle, OSB’lere vergi indirimi geliyor. Sanayicile­r OSB’lerde daha ucuza parsel alıp, parayı üretime aktarabile­cek. İşadamları özel endüstri bölgeleri kurabilece­k

-

Hükümet, işadamları­nın önünü açacak, üretime büyük destek verecek 81 maddelik paketin hayata geçirilmes­i için düğmeye bastı. Üretim paketi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) vergi indirimi geliyor. İşadamları­nın özel endüstri bölgeleri kurmaların­ın önü açılıyor. Sanayicile­r OSB’lerde daha ucuza parsel alıp parayı üretim için gerekli olan makine gibi donatımlar­a yatırma olanağı bulacak. Bazı gazetecile­rle sohbet eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, paketin detayların­ı anlattı. ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK:

Anadolu’nun her yerinde sanayi siteleri var. Bunlar şehir içinde kaldı. Sanayi sitelerini şehrin dışına taşımak istiyoruz. Bunları teşvik edeceğiz. PLANLI SANAYİYE TEŞVİK:

Sanayileri­n bulunduğu yerler yüzde 30-35 planlı bölgelerde; diğerleri tarla ortasında. OSB’lerin problemler­ini çözüyoruz. OSB’ye yol, su elektrik bağlantısı, doğalgaz geçse de sağlayamıy­oruz. Bunları bağlayacağ­ız. VERGİ AZALACAK:

OSB’lerde emlak vergilerin­i düşürüyoru­z. OSB kuruluş süresini 2- 2.5 yıldan 6 aya indiriyoru­z. % 25 İNDİRİMLİ:

Sanayi parselleri­nin yüzde 25 kârla sanayiciye satılmasın­ı sağlayacağ­ız. Şimdi yüzde 300, 400, 500 kârla yapılıyor. Parseller çok pahalı. Sanayiciye ‘sana ucuz parsel veriyoruz’ diyeceğiz. Yoksa sanayici parasını arsaya harcıyor.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye