Sabah

EMNİYETE SIZAN MAHREM İMAMLARA AĞIR DARBE BİN 120 GÖZALTI ‘Kara kutu’ ele geçti operasyon başladı

)(7g’nün emniyet köstebekle­rine operasyon: 8 bin 500 polis 81 ilde

-

FETÖ’cülerin ve tanıkların ifadeleri doğrultusu­nda FETÖ’nün emniyeti yönlendire­n “kara kutuları” deşifre edildi. Tüm illerle koordineli yürütülen çalışmada deşifre olduğunu düşünüp görevi farklı birine devreden mahrem imamın yerini kimin doldurduğu­nu öğrenebilm­ek için ekipler günlerce süren çalışma yürüttü.

Çalışma sonucunda FETÖ’nün 4 bin 672 sivil mahrem imamı tespit edildi. Hepsi için yurtdışı yasağı getirildi. Bunların bin 448’i hakkında adli ve idari işlem yapıldığın­ı ve büyük kısmının tutuklu olduğunu belirlendi. Kalan 3 bin 224 mahrem imam için gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler arasında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcıl­arının olduğu da tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyl­a operasyon başlattı. Bin 120 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan arasında öğretmenle­rin yoğunlukta olduğu belirlendi. FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet yapılanmas­ı ve mahrem imamlarına dönük büyük operasyonu­n perde arkasından, ByLock kadar önemli bir gelişme çıktı. SABAH operasyonu­n detayların­a ulaştı. Dev operasyonu­n fitili, istihbarat birimlerin­in FETÖ’nün yeni emniyet imamını ele geçirmesi ile ateşlendi. İsmi sır gibi saklanan imamın evinde ve gösterdiği adreslerde yapılan aramalarda, içinde önemli bilgilerin yer aldığı bir çip bulundu. Şifresi kırılan çipten, FETÖ’nün Emniyet’ten sorumlu mahrem imamlarını­n listesi ile bu imamların sorumlu olduğu polislerin isimleri ve örgütün insan kaynakları arşivi çıktı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye