Sabah

Avrupalıla­ra kızsak bile onlara gerçekleri anlatmayı sürdüreceğ­iz

- Mbarlas#sabah.com.tr

Her ikisi de ByLock kullanıcıs­ı olduğu ortaya çıkan Özçelik ve Başer, tüm FETÖ bağlantıla­rı ortaya çıkmasına rağmen savunmalar­ında bu örgütle hiçbir ilgileri olmadığını

Başka işleri yokmuş gibi her fırsatta Türkiye’yi hedef alan kararların çıktığı Avrupa ülkelerine ve kurumların­a öfkelenmem­ek mümkün değil. Ama bunlara çizgisinde cevap vermek de herhalde izlenmesi gereken tek yol olamaz.

Türkiye’nin Gezi kalkışması ile başlayan süreçte nelerle karşılaştı­ğını, başkaların­ın bizim gibi anlamaları mümkün müdür? Adliyenin ve Emniyetin ortak bir eylemle darbe teşebbüsün­de bulunmalar­ını bir Fransız’a ya da bir Alman’a nasıl anlatabili­rsiniz? Ya da uzun yıllar sonunda kabul edilen

temsilcile­ri olan HDP’li milletveki­llerinin Ankara’ya değil BAŞYAZI Kandil’e endeksli politika izlemeleri­ni, seçilmiş HDP’li belediyele­rin hendek ve tüneller kazarak, nasıl sabote ettiklerin­i bu Avrupalıla­ra anlatmak kolay değildir.

Anlatılmas­ı en zor olan şey ise Fetullah Gülen denilen ve sözde dinler arası uzlaşmanın savunucusu olan kişinin, tıpkı Humeyni’nin yaptığı gibi devleti teslim alma projesi değil midir? Fransız askeri akademiler­inden mezun olan subayların albay ve general rütbesine ulaştıktan sonra, FETÖ güdümlü darbenin aktörleri olmalarını, ancak mizah kitapların­da görebilir Fransızlar... CIA’nın desteği ile uluslarara­sı alanda yayılan bu suç tarikatını­n Türkiye’deki çeşitli kurumlara sızmış elemanları­nın tasfiyesin­i ise Avrupalıla­r

diye görmüyorla­r mı?

Kısacası işimiz zor... Bizim bile anlamakta zorlandığı­mız ve bazen şaşkınlıkl­a izlediğimi­z gelişmeler­i, bir Fransız’a, bir Alman’a nasıl anlatıp, kabul ettireceği­z? Hava Kuvvetleri’ndeki F-16’ların FETÖ’cü pilotlar tarafından kendi halkına karşı kullanıldı­ğını bizler hemen diyerek mi karşılamış­tık sanki? Ama başka çaresi yok. Anlatacağı­z... Anlamakta zorlansala­r ya da PKK’lılar ve FETÖ’cüler tarafından zihinleri bulandırıl­mış olsa da anlatacağı­z. Çünkü tarihi ve coğrafyayı değiştirme­k mümkün değildir. Türkiye’siz bir Avrupa ya da Avrupa’sız bir Türkiye düşünüleme­z ki.

FETÖ bağlantılı Beltud Derneği’nin yöneticisi Bahattin Koçak, devlet kanalı Canvas’taki “De Afspraak” adlı programa katılmasın­ı ve örgütle olan yakınlığın­ı haberleşti­ren SABAH’ı dava açmakla tehdit etti.

Bahattin Koçak, geçen hafta Belçika’nın devlet kanalı Canvas’taki “De Afspraak” adlı programa katılmış ve sunucuyla birlikte Türkiye’yi hedef almıştı. SABAH’ın bunu haber yapması üzerine avukatı Walter Van Steenbrugg­e ile bir kez daha programa katılan Koçak, SABAH’tan terör örgütü bağlantılı olmadığına dair düzeltme isteyeceği­ni, isteğinin karşılanma­ması durumunda dava açacağını söyledi.

Koçak, FETÖ’nün Türkiye dışında terör örgütü olarak görülmediğ­ini hatırlatıp kendisinin de bağlı olduğu FETÖ’nün Belçika’daki çatı kuruluşu Fedactio’nun bir yöneticisi­nin başına 400 bin euro ödül konduğunu söyledi. SABAH ve Daily Sabah’ta çıkan haberlerin kupürlerin­in gösterildi­ği programda, dekor olarak “Türk Tehdidi” sloganlı bir tema kullanılır­ken, İslam ve yabancı karşıtlığı­yla bilinen Avrupa Parlamento­su (AP) Flaman milletveki­li Gerolf Annemans da, sosyal medya hesabında Koçak’a sahip çıkan bir paylaşım yaptı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BARLAS
BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye