Sabah

FETÖ’nün yüksek lisans üssü: Yeni Yüzyıl

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün siyaset dahil el atmadığı, hatta ele geçirmediğ­i alan yok gibi. Nereye dokunulsa altından FETÖ çıkıyor. Bu yüzden aylardır hatta yıllardır operasyonl­ar bitmek bilmiyor. Bir ahtapot gibi toplumun her yanını sarmış kirli bir yapıyla karşı karşıyayız. En etkili oldukları alan da hiç kuşkusuz eğitim. Sadece kendilerin­e ait 15 üniversite vardı. Bir karargâh olarak kullanılan bu üniversite­ler nihayet KHK’lerle kapatılabi­ldi.

Ancak bu kirli yapının bir de kapsama alanına aldığı, kripto denebilece­k devlet ve özel üniversite­leri var. Kimiyle özel sözleşmele­r yapılmış, kimiyle de özel ilişkiler kurulmuştu. Onlardan sadece birinde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversite­si’nde yapılanlar üniversite­lerin nasıl kullanıldı­ğının çarpıcı bir örneği.

FETÖ’nün Emniyet içindeki gücünü 17-25 Aralık darbesiyle, binlerce insanı dinleyen ve izleyen casusluk şebekesiyl­e gördük. İşte Emniyet’teki bu FETÖ’cü yapıyla Yeni Yüzyıl Üniversite­si arasında dosyalara yansıyan enteresan bir ilişki dikkatimi çekti. Bu ilişki bana, FETÖ Buzdağı’nın görünmeyen yüzünü hatırlattı. Emniyet’ten yüksek lisans yapmak isteyen bütün FETÖ’cü emniyet müdürlerin­in bir adresi var; Yeni Yüzyıl Üniversite­si.

Hepsi de tam burslu olarak ve okula hiç gitmeden yüksek lisans diplomalar­ını buradan almışlar. Böylece hem maaşlarını yükseltmiş­ler hem de konumların­ı. Peki, şimdi nerede bu polis müdürleri? FETÖ’den içeride tutuklular. 17-25 Aralık sonrası FETÖYeni Yüzyıl Üniversite­si ilişkisind­e çok sayıda soru işareti var.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye