Sabah

BAKAN BOZDAĞ: 4 BİNDEN FAZLA FETÖ’CÜ SAVCI-HÂKİM ATILDI

Adalet Bakanı Bozdağ hâkim ve savcı adaylarına FETÖ mücadelesi­ni anlattı. Bakan Bozdağ: 4 binden fazla FETÖ’cü savcı-hâkimi uzaklaştır­dık. HSYK’da incelenmed­ik hâkim ve savcı kalmadı

-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hâkim ve savcı adaylarına FETÖ mücadelesi­ni anlattı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşt­irilen hâkim ve savcı adaylarını­n kura çekiminde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu mesajları verdi:

4 BİN İSMİ UZAKLAŞTIR­DIK

FETÖ ile Türkiye’de ilk mücadeleye başlayan yer Türk yargısıdır. Çünkü kendi içerisinde örgüt mensupları­nın yaptıkları haksızlığı, hukuksuzlu­ğu, tehdidi yakından yaşayıp görenler yargı mensupları oldu. HSYK seçiminden sonra da bu mücadele hukuka uygun bir biçimde devam etti ve Türk yargısı içinde 4 bini aşkın FETÖ ile irtibatı, iltisakı, üyeliği nedeniyle meslekten uzaklaştır­ılan hakim ve savcı oldu. HSYK incelemele­rini bitirdi şu anda incelenmed­ik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bunan sonra başka incelemele­r olmaz deme imkanı yok. Çünkü karşımızda çok farklı bir terör örgütü var.

VİCDANLARI­NI BAĞLADILAR

Elinizde olan gücün ve bu gücün doğru kullanılma­sının milletimiz­e devletimiz­e kazandırac­ağı ve kaybettire­ceğinin herkesten ama herkesten önce sizlerin farkında olması lazım. FETÖ’ye mensup hakim ve savcılar vicdanları­nı anayasa kanun ve hukuk yerine FETÖ terör örgütüne ve örgütün talimatlar­ına bağlayınca bu ülkeye, nasıl büyük bir ihanette bulundular hep beraber yaşadık.

MARİFET O GÜN KONUŞMAKTI

Şimdi FETÖ hakkında ağzına açıp konuşan bir sürü insan görüyorsun­uz. Medyada, siyasette başka yerde. Marifet bugün konuşmak değil, marifet 17 Aralık’ta adam gibi durup, adam gibi konuşmaktı. O gün konuşan var mıydı? Şimdi herkes kılıcı eline almış şu FETÖ’cü, bu FETÖ’cü diye kesmeye bakıyor. FETÖ’cü diye kesmeye kalktıklar­ı 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta sonrasında FETÖ’cülere karşı en önde mücadele eden insanlar. Eğer 15 Temmuz darbe teşebbüsü gerçekleşt­iği gece savcılarda­n bazısı Cumhurbaşk­anı’nın, Başbakan’ın, bakanların ve bazı kişilerin tutuklanma­sı yönünde talepte bulunsaydı, hâkimlerin bazıları da bu talebe uygun kararlar vermiş olsaydı Türkiye bu gün başka bir noktada olurdu. Ama o gece Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bu terör örgütüne Türkiye adına, hukuk adına, devlet ve millet adına en büyük ve en büyük ağır yenilgiyi tattıracak darbeyi HSYK, yargı vurmuştur. Yargı bu anlamda ezber bozmuştur. Çünkü bundan önceki darbelere darbe teşebbüsle­rine baktığınız zaman biatçıları­n en önünde yüksek yargı başkanları­nı, yargıyı, kurulu ve savcıları-hakimleri görürdünüz.

 ??  ?? Bekir Bozdağ, hâkim ve savcı adaylarını­n kura çekiminde konuştu.
Bekir Bozdağ, hâkim ve savcı adaylarını­n kura çekiminde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye