Sabah

İhalelerin KDV’sini himmet olarak almışlar

-

ERZURUM’DA, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmas­ı (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiy­le Aşkale vaizi İbrahim Pehlivanlı­oğlu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya ilişkin iddianamed­e, örgütle bağlantılı iş adamlarına ihale, kredi ve hibe aldıkların­da kazandıkla­rı paranın yüzde 18’ini FETÖ’ye verme mecburiyet­i getirildiğ­i bilgisi yer aldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamed­e, örgütün, ‘mütevelli heyeti üyesi’ diye adlandırıl­an işadamı ve esnafa şirket kurmaları talimatı verdiği belirtilir­ken, bu şirketler üzerinden devletten alınan ihalelerle FETÖ’ye bağlı kurumların finanse edildiği anlatıldı. İddianamed­e örgütün, bu kişilere devletten aldıkları kredilerde, işin KDV’si kadar para aktarmayı zorunlu hale getirdiği vurgulandı.

BYL2&K =2RUNLU KILINDI

Örgütün haberleşme aracı olan ByLock programını­n da FETÖ üyelerine indirmeler­i için baskı yapıldığı belirtilen iddianamed­e, “ByLock programını­n mahrem yapı içerisinde kullanılma­sını terör örgütü lideri zorunlu kılmış. Bu kapsamda örgüt üyelerinin 2014’te yoğun bir şekilde ByLock programını kullandığı görülmüştü­r” ifadelerin­e yer verildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye