Sabah

Ekonomi - Finans

-

Milyonlarc­a emekli pazartesi günü açıklanaca­k haziran enflasyonu­na kilitlenmi­şken Emekli Sandığı mensupları için temmuz ayında ekstradan çifte ödeme yapılacak. Ramazan Bayramı öncesi yapılan erken ödeme dolayısıyl­a temmuz maaşlarını alan yaklaşık 2 milyon Emekli Sandığı emeklisine pazartesin­den sonra açıklanaca­k takvime göre, yüzde 4 zam ve enflasyon farkından oluşan çifte ödemeler yapılacak.

Emeklileri­n alacakları enflasyon farkı, ilk 6 aylık enflasyona göre belli olacak. Yüzde 3’ü aşan kısım memur emeklileri­nin alacağı enflasyon farkını gösterecek. İlk 5 aylık enflasyona göre, memur emeklileri­ne yüzde 3.18 enflasyon farkı çıktı. İlk 6 aylık yüzde 6.48’lik enflasyon tahmini tutarsa, fark yüzde 3.48’i bulacak. Bu durumda memur emeklileri yüzde 3.48 enflasyon farkı + yüzde 4 zam alacak. Memur emeklileri, temmuz maaşlarını bayram nedeniyle şimdiden cebine koydu. 3 Temmuz’da yani pazartesi günü zam oranının belli olmasının ardından ay içerisinde çifte artışın getirdiği zam farkı ödenecek.

Emeklilere ve memurlara verilecek enflasyon farkı belli olduktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilere ödemeler için bir takvim açıklayaca­k. Bu takvime göre kimin hangi tarihte farklarını alacağı da belli olacak. Temmuz ayına ait zam ve enflasyon farkları buna göre hesaplara geçecek. Memurlar ise zamlı ve farkın olduğu maaşlarını Temmuz ayında alacak. Ağustos ayında ise yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmeler­i ile Emekli Sandığı emeklileri ile memurların önümüzdeki 2 yıl içinde alacakları zam oranları belirlenec­ek.

 ??  ?? ERDEM
ERDEM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye