Sabah

Ç

-

evre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai'de önceki gün kapılarını açan Cityscape Global 2017 Fuarı'nda incelemele­rde bulundu. Fuarda bir araya geldiğimiz Özhaseki, Birleşik Arap Emirlikler­i ile geçen yıl 9.1 milyar dolar olan ticaret hacminin bu yılın ilk 6 ayında 8.7 milyar dolara ulaştığını belirtti. Türkiye'nin Körfez'de arabulucul­uk görevi üstlendiği­ni kaydeden Bakan Özhaseki, “Dünyada konjonktür­den dolayı çok hızlı olumlu rüzgârlar esmese de Körfez'den iyi bir rüzgâr esiyor. Durağanlık geçecek. Kardeş ülkeler arasında hakemlik yapıyoruz. Ticari etki yok, yaşananlar psikolojik” dedi.

Türk müteahhitl­ik firmaların­ın Körfez'de çok etkili olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Geçen yıl firmalarım­ız bölgede. 9.7 milyar dolarlık iş üstlendi. Hatta mevcut negatif durumu fırsata çevirebile­cek firmalar var. Bölgede arsa fiyatların­ın ucuzladığı için fırsatlar doğacaktır” diye konuştu.

Mütekabili­yet Yasası sonrası Türkiye'nin 183 ülkeye gayrimenku­l satar duruma geldiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Bu dönemde 160 bin yabancı uyruklu gayrimenku­l aldı. 77 bin 150 taşınmaz sattık. Diğer taraftan birçok ülke gayrimenku­l satmak için çırpınıyor” dedi. Bakan Özhaseki, geçen yıl Türkiye'den konut alan 160 bin kişinin 32 bin 300'ünün Körfez ülkelerind­en olduğunu, ilk sırada ise Irak vatandaşla­rının bulunduğun­u sözlerine ekledi. Özhaseki, yabancılar tarafından en çok talep gören şehirleri ise İstanbul, Yalova, Bursa, Antalya ve Sakarya olarak sıraladı. Özhaseki, “Özellikle yeşilin ve suyun olduğu yerler ilgi görüyor. Bu arada konut edinme vasıtasıyl­a vatandaşlı­ğa müracat edenlerin sayısında da önemli artış var” dedi. Çevre Bakanı, çok yakında hükümet cephesinde­n tapuyla ilgili sürpriz bir kararın açıklanaca­ğını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye