Sabah

6 terörist, batan teknede boğuldu

-

SURİYE Lazkiye’den Muğla’ya gelen ve çatışma sonucu öldürülen teröristle­rle ilgili soruşturma­da yeni detaylar ortaya çıktı. Terör grubunun Lazkiye’den “Santos” adlı 20 metrelik balıkçı teknesiyle Muğla açıklarına gelmeye çalıştığı bu sırada fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu 6 teröristin de boğularak öldüğü belirlendi. Fethiye’de Sahil Güvenlik ekipleri ceset arama çalışması başlattı. Ekipler, battığı iddia edilen teknenin yerini tespit etmeye çalışıyor. Öldüğü iddia edilen 6 şüphelinin, savcılıkça belirlenen 19 teröriste destek amacıyla bölgeye gönderildi­ği değerlendi­riliyor.

Soruşturma­da 19 kişilik örgüt üyesinin Afrin, Suriye Lazkiye, Muğla hattını kullanarak Türkiye’ye girmek istediği ve amaçlarını­n Türkiye’nin Afrin ve İdlib’e yapacağı sınır ötesi operasyonu önlemek-sabote olduğu belirtildi. Teröristle­rden birinin PKK/ KCK Üyesi Suriyeli Fuat Ebu Reşit kod adlı örgüt üyesi, örgütte önemli bir pozisyonda­ydı ve YPG’li Derviş Sipan Hamo kod alı teröristin yardımcısı olarak Afrin ve Lazkiye’de faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Özel eğitim aldıkları belirlenen teröristle­rden biri, Suriye ordusunca “General” kod adıyla biliniyord­u. Örgütün bölgeye sızma girişimi ile ilgili ihbar sonrası yapılan operasyond­u Muğla’da operasyon yapılmış, 4 terörist canlı yakalanmış­tı. Bir gün sonra yapılan operasyond­a ise 5 terörist öldürülmüş, iki örgüt üyesi kaçmıştı. Kaçan 1 örgüt üyesi kendisini patlatırke­n, diğeri ise aranıyor. SABAH’a konuşan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, gözaltında­ki 4 örgüt üyesinin adliyeye sevkedildi­ği bilgisini verdi. Firari 1 teröristin de arandığını aktardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye