Sabah

Bakanlık ucuz et için tarafları buluşturuy­or

-

GIDA, Tarım Mehmet Daniş’e ilettikler­ini ve Hayvancılı­k belirten Ulu, Bakanlığı’nın vatandaşın bu konudaki mağduriyet­lerin daha ucuz farkında fiyata et yemesi olan bakanlığın için başlattığı ucuz etteki şikayetler­i uygulama toplumda en aza indirmek memnuniyet­le için tarafları bir karşılanır­ken, üreticiler araya getireceği­ni kaydetti. ve Et ve Süt Kurumu Bayraktar Ulu, “Yakın gelecekte (ESK) ürünlerini satamayan yapılacağı­nı umduğum diğer marketler ise çözüm toplantıda­n herkesi memnun arayışına girdi. Et ve Süt edecek hakkaniyet­li bir çözüm Kurumu’nun A101 ve BİM’e bulunacağı­na inanıyorum” ifadesini ucuz et satışına başlamasın­ın kullandı. ardından ciro ve müşteri konusunda gözle görülür bir kayıpla karşı karşılaştı­klarını belirten yerel marketler, şikâyetler­ini bakanlığa iletti.

Ç ZÜM BULUNMALI

“Böyle giderse hiç arzu etmemekle birlikte kasap reyonlarım­ızdan birer çalışanımı­zı çıkarmak zorunda kalacağız” diyen İstanbul Perakendec­iler Derneği (Perder) Başkanı Ramazan Ulu, haksız rekabete çözüm bulunmamas­ı durumunda ileride çok daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktan endişe duydukları­nı söyledi. Ucuz et satışı konusunda taleplerin­i ve şikâyetler­ini Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakan Yardımcısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, kırmızı ette üretim düşüşünün sürdüğünü, acil önlemin şart olduğunu söyledi. Bayraktar’ın verdiği bilgiye göre ocak-eylül döneminde kırmızı et üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.2 düşüşle 794 bin 417 tona geriledi.

Sığır eti üretiminde ikinci çeyrekte yüzde 5.6, üçüncü çeyrekte yüzde 29.4 azalma yaşandı. Bayraktar, “Üreticinin besiye aldığı sığıra 1.000 lira destek verilmeli. Bu destek, ahırları yeniden dolduracak, kırmızı et üretimini artıracakt­ır” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye