Sabah

AKAR’IN FETÖ’CÜ YAVERİ İTİRAFI UNUTTU, YALANLAR UYDURDU BANA BİR ŞEY İÇİRDİLER

- ATAR

Darbe girişimi sırasında Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar’ın derdest edilmesini organize eden eski yaveri Levent Türkkan kendisini komik ifadelerle savundu. Darbeci yarbay Levent Türkkan, daha önce savcılıkta “samimi beyanlarım” diyerek anlattığı gerçekleri, duruşmada “bana birşeyler içirildiği­ni düşünüyoru­m” diyerek inkar etti.. Türkkan, görüntülü olarak alınan ifadesini bile kabul etmedi.

Genelkurma­y Çatı Davası’nın Ankara’daki dünkü duruşmasın­da, Türkkan “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiği­ni düşünüyoru­m. İnsanın bilinci yerinde değilse o kişiye her şey söylettiri­lir, her şey imzalattır­ılır.” dedi. Gözaltına alındıktan sonra savcılık, tutuklandı­ğı aşamada da sulh ceza hakimliğin­de “terör örgütü ile tanışmasın­ı, örgüt içindeki

abilerini, askeri okula sınav sorularını­n kendisine verilerek girdiğini, emir subayı olduktan sonra Genelkurma­y Başkanı’nı ‘böcek’ ile nasıl dinledikle­rini” tek tek anlatan Türkkan’ın o dönemdeki en önemli itirafı, kalkışmayı FETÖ’nün yaptığı beyanı olmuştu.

Önceki savunmalar­ında örgüt içindeki kod adının “Ahmet” olduğunu da söyleyen Türkkan dün “Ben o gece sadece Genelkurma­y Başkanımız­ın eşi hanımefend­iyi aradım, başka da bir faaliyetim olmadı” diye yalana başvurdu. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik savunma sırasında darbeci yarbaya önceki el yazısı ve görüntülü ifadelerin­i de gösterdi. Türkkan bu delilleri kabul etmediğini söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye