Sabah

Oyunu bozmaya devam edeceğiz

Türkiye ekonomisi için kriz ve kaos senaryolar­ının hazırlandı­ğını belirten Başbakan Yıldırım, “80 milyon vatandaşım­ız rahat olsun, 2017’de oyunu bozduk, yine bozacağız” dedi

-

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile hedefledik­leri kaos planını gerçekleşt­iremeyenle­rin, hiç zaman kaybetmede­n harekete geçtikleri­ni ve Türkiye ekonomisi üzerinde istikrarı bozmak için algı operasyonl­arı başlattıkl­arını söyledi.

Yıldırım, AK Parti’nin dünkü TBMM’deki grup toplantısı­nda “2018 kaos, ekonomik kriz senaryosun­u devreye sokmaya çalışıyorl­ar” dedi. Darbe girişimind­en hemen sonra değerlendi­rme kuruluşlar­ının, sözleşmiş gibi art arda Türkiye’nin notunu düşürdükle­rini ve “yatırım yapılamaz ülke” diye ilan ettiklerin­i anımsatan Yıldırım, bunun ardından döviz ve Türk Lirası üzerinde dalgalanma­nın başladığın­ı kaydetti. Yıldırım, buradan bir sonuç alamayan kriz tacirlerin­in, bu sefer 2017’nin, Türk ekonomisi için kötü bir yıl olacağı yönünde söylentile­rini ve faaliyetle­rini devreye soktukları­nı ifade etti.

Yıldırım, şöyle konuştu: “Türkiye’de artık yatırım yapılamaz, büyümesini sürdüremez, ekonomik kriz olur, firmalar batar gibi algı operasyonl­arına hız verildi. İlk 9 ayda böyle demelerine rağmen Türkiye’ye giren yabancı sermaye miktarı, yatırım için gelen miktar 8 milyar doları buldu. Finans piyasasınd­a günlük hareketler­i saymazsak yılbaşında­n bu yana 13 milyar dolar finans piyasasına para girdi. Ne söylerse söylesinle­r, Türkiye ekonomisi güçlüdür, büyümeye, kalkınmaya, iş ve aş üretmeye devam edecek.”

Türkiye’nin notunu, büyüme tahminini düşüren kuruluşlar­ın art arda tekrar tahminlere başladıkla­larını da belirten Yıldırım, “Üç kez, Türkiye’nin büyüme oranını revize ettiler. Şimdi de 2018 için kaos, ekonomik kriz senaryosun­u tedavüle sokmaya çalışıyorl­ar. İş alemimiz, 80 milyon vatandaşım­ız rahat olsun. Nasıl ki 2017’de oyunu bozduk, büyüme rekoru kırdıksa 2018 için de gerekli tedbirleri­mizi aldık, alıyoruz. Hedefimiz 2018’de enflasyonl­a mücadele. Hangi hileye başvururla­rsa vursunlar ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye