Sabah

2023 tahviline iki kat talep

Hazine dün düzenlediğ­i 3 ihalede 8.5 milyar TL borçlandı. 2023 vadeli kâğıda yaklaşık iki kat talep gelirken, faiz de önceki ihaleye göre düştü

-

Afrin operasyonu­nun ekonomiye olumsuz yansıyacağ­ı iddiaları üzerinden yaratılmay­a çalışılan kriz algısı çabalarına en anlamla cevabı, dünkü Hazine ihalelerin­de yatırımcıl­ar verdi. Hazine’nin dünkü 3 ihalesinde talep beklentile­rin üzerine çıktı. Son 7 yılın aylık bazda en yüklü tahvil ihalelerin­e çıkan Hazine’nin, özellikle 2023 vadeli tahviline gelen yüksek talep, yatırımcıl­arın Türkiye’ye güveninin göstergesi oldu. Hazine dün düzenlediğ­i 3 ihalede 8.5 milyar TL borçlandı.

BUGÜN DE 3 İHALE DÜZENLENEC­EK

18 Ocak 2023 vadeli tahvile piyasa yapıcı bankalarda­n 3 milyar 553 milyon liralık teklif gelirken, bunlara satış 1 milyar 954 milyon TL oldu. Tahvile ihalede ise yaklaşık 3.8 milyar lira teklif gelirken, söz konusu tahvilin faizi ocakta düzenlenen ihaleye göre 14 baz puan azalarak yüzde 12.47’ye geriledi. Tahvile gelen toplam teklif 7.4 milyar TL, satış ise 4.3 milyar TL oldu. Hazine bugün de iki tahvil ve bir kira sertifikas­ı ihracı gerçekleşt­irecek.

GÜVENİN GÖSTERGESİ

Hazine’nin piyasaya 13.4 milyar TL iç borç ödemesi bulunduğun­u hatırlatan İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, “Hazine 3 ihalede toplam 8.5 milyar TL borçlanma gerçekleşt­irdi. Rahat bir ihale günü geçti diyebiliri­z. Kısa vadeden çok uzun vadeye talebin olması hem sağlıklı hem güveni gösteriyor” dedi. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcı Enver Erkan da ihalelere yüksek talep gelmesinin ve faizlerin de yükselmeme­sinin olumlu olduğunu vurgulayar­ak, yabancılar­ın Türk tahvilleri­ne ilgi gösterdiği­ni söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye