Sabah

Global devlerin tedarikçis­i oldu

Antalya’da küçük bir tesis ile yola çıkan Ankutsan Mukavva, Endüstri 4.0’a uyumlu 2 yeni fabrika kurdu. Toplamda 5 fabrikaya ulaşan şirket, yeni teknolojis­iyle Pizza Hut ve Domino’s gibi uluslarara­sı markaların global tedarikçis­i oldu

-

Ankutsan A.Ş’nin temelleri, 2002 yılında Antalya Altınova mevkisinde Mustafa Çakal ve Rüstem Kesgi adlı iki arkadaş tarafından kiralık bir atölyede kutu imalatı ile atıldı. 2003 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasın­a taşınan Ankutsan, bu tesise İstanbul, Mersin ve Ankara’daki modern fabrikalar­ını ekledi. Şirket 2017 yılında ise sektörün ilk Endüstri 4.0 odaklı tesisini hayata geçirdi. 25 milyon dolarlık Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde devreye alınan tesis küresel ligin kapılarını­n sonuna kadar açılmasını sağladı.

BİR FABRİKA DA ÇERKEZKÖY’E

Şirketin bir diğer 4.0 odaklı fabrikası ise Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 35 bin metrekarel­ik alanda inşa ediliyor. 2018 yılı son çeyreğinde faaliyete geçecek firma esnek üretim modellieri­nde dünyada ilk olma özelliğine sahip. İlk ihracatına İngiltere’ye Pizza kutusu satarak başlayan Ankutsan’ın cirosunun önemli bir bölümü ihracattan geliyor. Pizza Hut ve Domino’s gibi uluslarara­sı markaların global tedarikçis­i haline gelen ve bu markaların tüm dünyadaki pazarların­a ürün satan Ankutsan, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, Orta Doğu’dan Türki Cumhuriyet­ler’e kadar geniş bir coğrafyada ihracatını artırmak için çalışmalar­a devam ediyor.

Pizza kutusu, meyve sebze ve çiçek kutuları ile sanayinin ihtiyaç duyduğu diğer kutuların üretim, ticaret ve ihracatını yapan Ankutsan, Türkiye’nin her bölgesine ürün veriyor. Öte yandan şirket, sektörünün devlet destekli ilk Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçirdi. Antalya’da kurulan Ar-Ge Merkezi taşıma ömrünü uzatan ambalaj çeşitleri ile yerli yazılımlar üzerine çalışıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Rüstem Kesgi Mustafa Çakal
Rüstem Kesgi Mustafa Çakal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye