Sabah

O öğretmene gözaltı

Bursa’nın İznik ilçesinde ilkokul öğrencisi B.G.’nin (10) göğsüne tekme ile vurarak, iç kanama geçirmesin­e neden olduğu iddia edilen öğretmen H.C. (32) gözaltına alındı

- Muharrem DOĞANTEZ/SABAH

İznik’te Çiçekli İlkokulu’nda 4’üncü sınıf öğrencisi B.G., geçtiğimiz pazartesi günü eve gelince rahatsızla­ndı. Babası Burhan G.’ye, okuldaki öğretmenle­rden H.C.’nin göğsüne tekme ile vurduğunu ve yere düştüğünü söyleyen B.G., ailesi tarafından İznik Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk muayenesi yapılan B.G., daha sonra iç kanama nedeniyle sevk edildiği İnegöl Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildi. Ameliyat sonrası sağlık durumu iyi olan B.G., “Arkadaşıml­a okulun bahçesinde tartışıyor­duk. Sonra hoca geldi. Göğsüne tekme ile vurdu. Sırtım kaldırıma çarptı. Tekme attı bana. Sonra ağladım. Okulumuza gelmesin. Böyle öğretmen istemiyoru­m” dedi. Burhan G.’nin yaptığı şikâyet sonrası İznik Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırke­n, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililer­i ise, konuyu araştırmas­ı için müfettiş görevlendi­rdiklerini öğrenciye tekmeyi kavga ettiği arkadaşı mı yoksa öğretmenin mi attığını araştırdık­larını söyledi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIR­ILDI

Çiçekli Köyü Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olan H.C., şikâyet üzerine, dün ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından görevinden uzaklaştır­ıldı. H.C. daha sonra da İznik İlçe Jandarma Komutanlığ­ı’nca, ‘kasten yaralama’ suçlamasıy­la gözaltına alındı. Öğretmen H.C.’nin sorgusu sürüyor. İnegöl Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen oğlu B.G.’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen Burhan G., “Oğlumun hastanede bir süre daha kalacağı doktoru tarafından bize söylendi. Gelişmeler­i bekleyerek takip edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ?? B.G. Öğretmen H.C.
B.G. Öğretmen H.C.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye