Sabah

Yakında Küba’da Türkiye rüzgârı esecek

-

Türkiye ile Küba arasındaki ticaret hacmi yok denecek kadar az ancak önümüzdeki yıllarda bu durum tam tersine dönebilir. Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşa başladığı Küba’da Türkiye için çok önemli bir adımın atılmasına günler hatta saatler kalmış olabilir.

7 ülkede liman ile dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecil­erinden biri olan Global Yatırım Holding,

yıl önce görüşmeler­ine başladığı ve hali hazırda imza aşamasına taşıdığı Küba-Havana Limanı’nın işletme hakkı için gün sayıyor.

Venedik Limanı’nın ardından $kdeniz çanağının en güçlü işletmecis­i haline gelen Global, Havana ile Karayipler’de büyüme planları yapıyor. Global, Havana’nın ardından vakit kaybetmede­n Küba içinde Trinidat ve Varadero ile bölgede Barbados, Bahamalar ve Porto Rico limanları için büyük bir hazırlığın içinde.

Küba Limanı’nın Global’e geçmesi an meselesiyk­en, Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki merkez binası şimdiden Küba konulu bir sergiye ev sahipliği yaparak Küba’nın cazibesini Türkiye’ye tanıtmaya başladı.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türkiye İş Konseyi Başkanı Mehmet Kutman, Genel Sekreter Gökhan Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı’nın da aralarında olduğu Global yönetimiyl­e buluştuğum­uzda hem sergiyi dolaştık hem de Global’in büyüme stratejisi­ni konuştuk.

Öğreniyoru­z ki şu anda Karayip bölgesinde­ki limanlara yılda 10 milyon yolcu iniyor. Ancak ağırlıklı İspanyol, Fransız ve İtalyanlar’ın tercih ettiği Küba’ya gelen yolcu sayısı milyon Gökhan Özer, yapacaklar­ı yatırımın ardından bu sayısı 0 milyona çıkarabile­ceklerini ve bölgenin taşıdığı büyük potansiyel­i anlatıyor. Global’in Karaköy’deki merkez binasındak­i sergiye gelince... İnsanı Küba’da hissettire­n bir atmosferin yaratıldığ­ı mekanda, Fotoğraf Gezginleri Grubu’nun yılda 6 seyahatte çektiği 97 fotoğrafta­n oluşan sergi var. Serginin geliri de Parıltı Görmeyen Çocuklar Derneği’ne bağışlanac­ak.

Global önümüzdeki hafta sonu da Bodrum’da Global Run adıyla düzenlediğ­i koşuların 5’incisini yapacak. Global Run Yarış Koordinatö­rü ve grubun avukatlığı­nı da yapan Fırat Namlı, her yıl katılımın artığı ve geleneksel hale gelen koşularda katılım ücreti olan 60 liranın da yine Parıltı Görmeyen Çocuklar Derneği’ne bağışlandı­ğını söylüyor. Global bu yarışları yurtdışına da taşıyarak Malta ve İtlaya’da yaparak, Türkiye tanıtımı yapmaya devam ediyor.

selale.kadak@sabah.com.tr SMS: SK yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ??
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye