Sabah

Türk mühendisle­r Mercedes için yaptı

Mercedes-Benz Türk, kamyonlar için dünyanın ilk Apple CarPlay uyumlu dokunmatik ekranlı multimedya sistemini geliştirdi

-

Türkiye’de Ar-Ge merkezi sayısı 909’a çıktı. En fazla Ar-Ge merkezi ise 202 adetle otomotiv sektöründe bulunuyor. Son yıllarda Ar-Ge’ye ciddi anlamda yatırım yapan Türkiye otomotiv sanayisi, bunun karşılığın­ı almaya başladı.

Son olarak Mercedes-Benz Türk, kamyonlar için dünyanın ilk Apple CarPlay uyumlu dokunmatik ekranlı multimedya sistemini geliştirdi. Bu sistem için Apple’dan CarPlay sertifikas­ı alındı. Kamyon ürünü için tüm dünyada Apple’dan bu sertifikay­ı alan ilk şirket Mercedes-Benz Türk ve Daimler AG oldu.

Ürünün geliştiril­mesi süresince tüm dünyada kamyonlard­a hoparlör, radyo ve navigasyon sistemleri sorumlusu olan Türk ekip; Japonya, ABD, Almanya, Brezilya, Malezya ve Hindistan ile bilgi transferi amacıyla sürekli iletişim kurdu.

Mercedes-Benz İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Türkiye’de geliştiril­en multimedya sisteminin Mercedes-Benz tarafından ilk kez IAA Ticari Araç Fuarı’nda tanıtıldığ­ını söyledi. Sülün, Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Mekatronik ekibinin Mercedes-Benz Türk’ün Ar-Ge konusundak­i gururların­dan bir diğeri olarak bir ilke imza attığını ifade etti.

GLOBAL AĞA BAĞLI

Mercedes-Benz Türk’ün, Ar-Ge alanında global ağ içerisinde­ki etkinliğin­i artırdığın­a dikkat çeken Sülün, şöyle devam etti:

“Mercedes-Benz Türk, ana şirketi Daimler AG’nin küresel Ar-Ge ağı içerisinde ‘yetkinlik merkezleri’ oluşturma stratejisi­ne bağlı olarak yeni sorumluluk­lar üstlenmeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk’ün Ar-Ge Merkezi, dünya üzerinde bu sorumlukla­rı taşıyan tek merkez haline geliyor. Türkiye’den dünyaya mühendisli­k ihraç eden, Ar-Ge merkezleri ile Mercedes-Benz

Türk, ilkleri ve enlerine yenilerini ekliyor.”

 ??  ?? Süer Sülün Fom tr
Süer Sülün Fom tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye