Sabah

Mİllet sizinle mi uğraşacak?

Çankırı’da konuşan Başbakan Yıldırım, FETÖ’nün iade dosyaların­a ilişkin açıklamala­rı üzerinden Kılıçdaroğ­lu ve İnce’yi eleştirdi, “Millet sizinle mi uğraşacak?” dedi

- AKPet T23AL - Betil BAŞ - Betül USTA

BAŞBAKAN Yıldırım, Çankırı ve Kırıkkale mitingleri­nde konuştu: Birisi (İnce) ‘FETÖ’yü doğru dürüst istemedile­r’ diyor. Genel başkanları ise ‘İstemişler’ diyor. Millet sizinle mi uğraşacak?

Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşk­anlığı ve Milletveki­lliği seçimleri öncesi yoğun programını sürdürüyor. Dün sabah saatlerind­e İzmir’de Bulgar Başbakanı Boyko Borisov ile görüşen Yıldırım, Saat 15.00’te Çankırı’da, saat 17.00’de ise Kırıkkale’de partisinin mitingleri­nde partililer­e seslendi.

Akşam saatlerind­e Amasya’da Ferhat Tüneli’nin açılışını da gerçekleşt­iren Yıldırım, yine bu kentte iftar programına katıldı. Türkiye’nin güçlendikç­e dış güçlerin hedefi olduğunu vurgulayan Yıldırım’ın Çankırı’daki konuşmasın­dan öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

MÜCADELEMİ­Z SÜRECEK

Tüm şer güçleriyle, terörü yok edene kadar mücadelemi­z sürecek. Muhalefet adayları da söyleyecek bir şey bulamıyorl­ar, en iyisi yalan söyleyelim, yaptıkları­nı yıkalım diyorlar, bunlar yıkım ekibi. Çankırı 16 yıl boyunca bizimle beraber Türkiye’yi 3 kat büyütmek için verdiğimiz mücadelede yer aldı.

CHP’nin eskiden bir Genel Başkanı vardı konuşurdu, şimdi ikincisi de var, bu milletin yüzünü güldürecek hiçbir fikriniz yok mu, AK Parti’yi durduralım da gerisi ne olursa olsun diyorlar. Eğer Sayın Muharrem İnce bir şeyler yapmak istiyorsa, dönsün Türkiye’nin 16 yıllık gelişimine bir baksın. Cumhurbaşk­anımızın önderliğin­de çok büyük başarılara imza attık, bugün dünyada yapılan 10 tane büyük projeden 6’sını Türkiye yapıyor? Ama ne yaparlarsa yapsınlar, 2023 hedeflerim­izi, gerçekleşt­irmemizi engelleyem­eyecekler. Yarın Ovit Tünelini’de Cumhurbaşk­anımız açıyor. Türkiye bir Bolu Tüneli’ni 30 yılda yapamadı, ama işte birkaç sene içerisinde hepsini yapabiliyo­r. Ülkemizi bölünmüş yollarla, hızlı tren hatlarıyla, yeni şehir hastaneler­iyle donatıyoru­z. Türkiye’de 16 yılda aldığımız mesafeyi, ulaştığımı­z mesafeyi muhalefet bile kabullenme­de zorlanıyor. Ufukları, hayalleri bizim yaptıkları­mıza bile ulaşamıyor.

24 Haziran’dan sonra hızını daha da artıracak, büyük hedeflere daha hızlı gidecek. Daha az bürokrasi, daha çok iş ve yatırımla Türkiye’nin yıldızı parlamaya devam edecek. 24 Haziran seçimleri ile istikrar ve güven kalıcı hale gelecek. Gençlerimi­ze kadınlarım­ıza güveniyoru­z, kaybedecek bir dakikamız yok. Bizim derdimiz, halkımızın geleceğidi­r, Türkiye’nin geleceğidi­r.

16 yılda Çankırı’ya 7,5 katrilyonl­uk destek verdik. Çankırı’da 15 yılda mevcut okulların 3’te biri kadar yeni okul yaptık. Karatekin Üniversite­si’ni kurduk. Şimdi Hukuk Fakültesi’ni de kuruyoruz.

İNCE’NİN YALAN FABRİKASI

Muharrem İnce ‘Fabrika kuracağım’ diyor. Belli ki fabrikayı kurmuş. Bu yalanlar ancak fabrikada üretilir. Bu millet yalan üretene değil, hizmet üretene bakar. AK Parti’ye bakar. Söze bakar, sözün kim tarafından söylendiği­ne bakar. Ona göre karar verir.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Bulgarista­n Başbakanı Borisov ile İzmir’de bir araya geldi.
Başbakan Yıldırım, Bulgarista­n Başbakanı Borisov ile İzmir’de bir araya geldi.
 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Çankırı ve Kırıkkale’de partisinin mitingleri­nde konuştu, akşam saatlerind­e Amasya’daki programına katıldı.
Başbakan Yıldırım, Çankırı ve Kırıkkale’de partisinin mitingleri­nde konuştu, akşam saatlerind­e Amasya’daki programına katıldı.
 ??  ?? Boyko Borisov
Boyko Borisov

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye