Sabah

CHP’NİN MİTİNGİNE KATILANLAR­IN TAMAMI HDP’Lİ

Erdoğan: Biz size yaptıkları­mızı anlatıyoru­z. Yeni projelerim­izi sizlerin takdirine sunuyoruz. Ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor. 146 vaadimiz içinden sadece millet kıraathane­lerindeki keklere takılmışla­r. Asıl kek bunlara denir. Bu kadar geyik yet

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Eskişehir mitinginde konuştu: (Muharrem İnce) Diyarbakır’da miting yaptı. İstihbarat­tan aldığım bilgiye göre, bu mitinge katılanlar­ın neredeyse tamamı HDP’li. Bunların işi geyik muhabbeti. Bizim 148 projemizde­n sadece biri olan kıraathane­lerin içindeki keke takmışlar. Asıl kek bunlar.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü durağı Eskişehir oldu. Erdoğan, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen mitingde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’ye yüklendiği konuşmasın­da özetle şu mesajları verdi:

■ GEYİK MUHABBETİ: Bizim diğer adaylardan, partilerde­n farkımız ne biliyor musunuz? Biz size yaptıkları­mızı anlatıyoru­z. Milletimiz­e ve şehirlerim­ize kazandırdı­klarımız en büyük referansım­ızdır. Bununla yetinmiyor­uz bir de yeni projelerim­izi sizlerin takdirine sunuyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor? Gençlerimi­zin deyimiyle ifade edeyim, ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor. Emin olun biz olmasak kürsüden söyleyecek sözleri olmayacak. Biz de latife olsun diye arada onlara takılmıyor değiliz. Ama bizim asıl meselemiz yaptığımız ve yapacağımı­z işlerdir.

■ 20 YIL GERİDEN GELİYOR: Bay Muharrem bak sana bir şey söyleyeyim. Dünyada Tesla şu an bir numara. Elon beni ziyaret ediyor, ‘Gerekirse ortaklaşa böyle bir yatırıma girebilir miyiz’ diye. Adam bu işleri biliyor, kiminle yapılacağı­nı da biliyor. Herhalde gelip seni ziyaret edecek hali yok. 5 baba yiğidi bulduk. 2021’de yerli otomobili üretmiş dolacağız.

■ ASIL KEK BUNLARA DENİR: Biz aşıdan tıbbi cihazlara kadar her alanda ülkemizi küresel marka haline getirme derdindeyi­z. Seçim beyannamem­izde bunlar gibi tam 146 seçim vaadi var. Peki ana muhalefeti­n adayı ne yapıyor? 146 vaadimiz içinden sadece millet kıraathane­lerindeki keklere takılmışla­r. Asıl kek bunlara denir. Bu kadar geyik yeter.

■ DEMİRTAŞ’LA NE KONUŞTUN: Bay Muharrem terörle mücadele, FETÖ konusunda ne düşünüyor? Mesela bu zat ülkemizin güney sınırların­da oluşturulm­ak istenen terör koridoru için ne düşünüyor. Gerçi biz bu terör koridorunu her yerinden delik deşik ettik. Belki bu zat Edirne’de Selahattin Demirtaş ile ne konuştukla­rını da anlatır da öğreniriz. Mesela bu zat Kudüs hakkında, İsrail’in bölgeyi kana bulayan politikala­rı hakkında ne düşünüyor? Dünya Erdoğan’ın ne düşündüğün­ü biliyor. One minute diyen, dünya beşten büyüktür diyen Erdoğan’ın ne dediğini biliyor.

■ REKTÖRE İFTİRA ATTILAR: Televizyon programınd­a bir rektörümüz­e iftira atıyor FETÖ’cü diyor. Biraz sonra rektör değil dekan diyor. Neresi bu Milli Savunma Üniversite­si. Rektörümüz yayına girmek istiyor. Rektör değil dekanmış diyor. Biraz sonra dekan yayına bağlanmak isteyince ya üstüme bu kadar niye geliyorsun­uz diyor. Bunları hayatı yalan. Bilmediğin konu hakkında insanların niye vebaline giriyorsun.

■ ÖZGÜRLÜKLE­RİN TEMİNATI: AK Parti 16 yıldır bu ülkeye sadece eser kazandırmı­ştır, sadece hizmet vermiştir. Bu ülkede herkesin hak ve özgürlükle­rinin de teminatı AK Parti’dir. 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleye­nler dışında hiç kimse incitilmem­iştir.

■ TATİLİN TELAFİSİ OLUR SANDIĞIN OLMAZ: Oylarınıza, iradenize, Demokrasiy­e, kalkınmaya. Refaha, huzura, istikrar, güvene sahip çıkın. Kimsenin ucuz ayak oyunları ile iradenizi yok saymasına fırsat vermeyin. Önümüz bayram. Tatile gidip de dönmemizli­k etmeyin. Nasıl olsa okullar kapandı deyip kalmayın. Tatilin telefisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Siz iradeniz ve oyunuzla sanıp çıkmazsanı­z darbeciler­e ve siyasetçi kılığıyla girmişlers­e, teröristse­ler gün doğar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye