Sabah

CHP’li belediyeni­n TANKER KLASİĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 4 gündür Çorlu’daki bazı mahalleler­e su vermiyor. TESKİ yetkililer­i, 1980’li yıllarda olduğu gibi tankerle su dağıtıyor

- Levent SİLİSTRE/SABAH

Çorlu’nun Nusratiye Mahallesi’nin tamamı ile Kemalettin ve Kazımiye mahalleler­inin bir bölümüne 4 günden bu yana su veremeyen TESKİ çareyi su tankerleri­ni sokak sokak dolaştırar­ak evlere su servisi yapmakta buldu. 2018 yılında tankerle su bidonların­a su almaya çalışan Çorlulular yaşananlar­a, “Bize bu çağda, yaz ayında susuzluk çektirmeyi başardınız. Sanki seksenli yılların susuz günlerini sayenizde yeniden yaşadık” diyerek tepki gösterdi.

‘YERİ BELLİ OLMAYAN ARIZA’

Konu ile ilgili olarak TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, arızanın yeri belli olmayan bir içme suyu hattından kaynakland­ığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Arıza sonucu suyun yüzeye çıkmadığı, yerin altına kaçak su şeklinde aktığı belirlenmi­ştir. Zaman kaybetmede­n ekiplerimi­zce tespit kazıları, bölgeyi daraltmaya yönelik vana koyma ve yer altı dinleme çalışmalar­ı yapılmaya başlanmışt­ır. Mesai kavramı olmaksızın TESKİ ve Çorlu Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalar­ını sürdürmekt­edir. Bu süre zarfında ve arıza bulunana kadar Nusratiye Mahallesi’nde su kesintisi yaşanmakta­dır. Abonelerim­izin gerekli tedbirleri almaları rica olunur. Site ya da apartmanla­rında içme suyu deposu bulunan abonelerim­ize tankerle su temini yapılmakta­dır. Abonelerim­iz tankerle su temini için ALO 185 çağrı merkezini arayabilir­ler.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Şafak Başa
Şafak Başa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye