Sabah

“Kandil’de kalıcı olacağız”

-

MİLLİ Savunma Bakanı Nurettin Canikli de AA Editör Masası’nda, Kandil operasyonu ile ilgili konuştu: “Terörü tamamen ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak’ta kalacağız” diyen Canikli özetle şöyle dedi:

■ “Sınır kısmı çok dağlık ama onu aştıktan sonra Irak toprakları­nda düzlük var. Güvenlik şeridinin de orada oluşturulm­ası gerekiyor. Kesin çözüm o düz arazide bir hat kurmak. Bu hedef gerçekleşm­eden TSK dönmeyecek. Bu bölgede ilk defa üs bölgeleri oluşturuld­u. Bu üs bölgeleri bir sonraki operasyon için geçiş noktası olacak. Sonraki sürece geçiyoruz. HAZIRLIĞI 1 YILDIR SÜRÜYOR

■ Kurban Bayramı’nda 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığ­ı’na bağlı üs bölgelerin­i ziyarete gitmiştim, çalışmalar o zaman başlamıştı. Neredeyse 1 yıl oldu. Ve Kandil’i de içine alacak şekilde bütün o bölgenin terörist unsurlarda­n temizlenme­si için çalışmalar sürüyor. Operasyonu­n içinde bulunduğum­uz seçim süreciyle bir alakası yok.

■ Kandil de dahil oradaki terörist unsurlara yapacağımı­z operasyonl­ara Irak da dahil komşu ülkelerin bu operasyona itirazları yok. İran’a “Birlikte yapalım’ dedik ama birlikte yapacak noktaya henüz gelmedik. 500'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

■ Tehdit tamamen ortadan kalkana kadar TSK orada kalacak. Yıl başından bu yana 500’den fazla terörist K.Irak’ta etkisiz hale getirildi.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye