Sabah

ALTIN BAKLAVA sahiplerin­i buldu

Hasan Kalyoncu Üniversite­si (HKÜ) tarafından dördüncü kez düzenlenen ve GÜNAYDIN ana medya sponsorluğ­unda gerçekleşe­n Altın Baklava Film Festivali’nde ‘Oyuncak Bebek’ en iyi film seçildi

-

Altın Baklava Film Akademisi IV. Üniversite­lerarası Film Festivali’nin ödül töreni HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­irildi. Tören, İstanbul Senfoni Orkestrası’nın Quartet Dinletisi ile başladı. Festivalde ‘En iyi Kurmaca Film’ ödülünü yönetmenli­ğini Serdal Altun’un yaptığı “Oyuncak Bebek” filmi (Gaziantep Üniversite­si) aldı.

Ödül töreninde konuşan HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, “Yeni yetenekler­in önünü açmayı hedefleyen festivale bu yıl ilk kez uluslarara­sı üniversite­lerden filmler katıldı” dedi. HKÜ İletişim Fakültesi’nin sürekli geliştiğin­i ve başarıları­ndan dolayı üniversite­nin gözbebeği olduğunu ifade eden HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu da, “Sinemayı, sadece estetik, görsel ve güzeli göze hitap ettiren bir kavram olarak yeterli görmemekte­yiz. Sinema, kitlelerle iletişim kurma aracı olarak kullanılab­ilen çok zengin ve etkili bir anlatım dilidir. Toplumu biçimlendi­rme adına güncel konuları gün yüzüne çıkaran duygu ve mizahlarım­ıza hitap eden ve özellikle yaşanmış hikayelerd­en beslenen sinema, kaynağını tam olarak hayattan aldığı için vazgeçilme­z bir değer olarak görmekteyi­z” ifadelerin­i kullandı. TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli de kurum olarak genç sinemacıla­ra büyük önem verdikleri­ni ve bugüne kadar çok sayıda senaryo ve filmi destekledi­klerini açıkladı. HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Jüri Başkanı Nebahat Çehre’ye plaket sundu. Festivalin sponsoru olan SABAH ve GÜNAYDIN gazeteleri de gecede teşekkür plaketiyle ödüllendir­ildi. Plaketleri Günaydın Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik ile SABAH Kurumsal İletişim Müdürü Mert Karaman aldı. Okan FİLİZÇAY0H­KPHW %ON&U.

 ??  ??
 ??  ?? GÜNAYDIN Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik’e ve SABAH Kurumsal İletişim Müdürü Mert Karaman’a teşekkür plaketi verildi.
GÜNAYDIN Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik’e ve SABAH Kurumsal İletişim Müdürü Mert Karaman’a teşekkür plaketi verildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye