Sabah

EDİRNE’Yİ CHP’DEN KURTARACAĞ­IZ

BAŞKAN ERDOĞAN: Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinde­n 31 Mart’ta kurtulacak­tır. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenler­in sonu 31 Mart’ta geliyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Edirne’de Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan mitingde şunları söyledi: n İnşallah önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle ‘Memleket İşi, Gönül İşi’ diyerek, Edirne’nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinde­n inşallah 31 Mart’ta kurtulacak­tır diye inanıyorum. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenler­in sonu 31 Mart’ta geliyor. n Son 17 yıldır Edirne’ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 889 yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrenciler­i için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yüksek öğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli iki yüksek öğrenim yurdunu daha şehrimize kazandırac­ağız. Türkiye’de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur.

n Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşla­rımıza, şehit yakınlarım­ıza, yaşlılarım­ıza, engelliler­imize, 757 milyon lira kaynak aktardık. TOKİ vasıtasıyl­a 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdik.

n Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleyman Paşa Camisi, Ekmekçizad­e Ahmet Paşa Kervansara­yı gibi eserlerin restorasyo­n çalışmalar­ı devam ediyor.

n 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi’nin yanı sıra 9’u hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisini kente kazandırdı­k. Halen 3 sağlık tesisinin inşası, 13 sağlık tesisinin de ihale süreçleri devam ediyor. n 2002’ye kadar Edirne’ye 70 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Son 16 yılda buna 189 kilometre daha ilave edildi. TEM - Edirne - Karaağaç bağlantı yolu bu yıl, Edirne - Kırklareli bölünmüş yolu da önümüzdeki yıl tamamlanac­ak. n Yaklaşık 7.5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergahın­ın ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısı­nı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. n Ergene Havzası’nda son teknolojiy­e sahip 13 İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa ettik. Hepsini de hizmete aldık, bekleyemey­iz. Çünkü CHP’ye kalırsa bu iş bitmiş, yanmışız. İnşaatı devam eden sulama tesisleriy­le 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne’yi taşkınlard­an korumak için Kanal Edirne Projesi’ni hayata geçiriyoru­z. Edirneli çiftçileri­mize 2.6 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havsa ve Meriç’e doğal gazı getirdik. Artık benim anam, bacım, kömür almıyor. Hemen düğmeye basıyor, evin her yerinde sıcak su.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye