Sabah

3 milyar metreküp doğalgaz bulduk

-

n (Yunanistan Başbakanı Çipras ile 10 gün önce yaptığı görüşmeye ilişkin) Dedim ki; “Bizden bir şeyler istiyorsun­uz, Ruhban Okulu’nu istiyorsun­uz. Ben de size diyorum ki “Gelin bizim Fethiye Camisi’ni açalım.” “Camiyi açıyoruz” dediler. Ama dedim, “Minaresi niye yok? Kilise, çan kulesi olmadan olur mu?”

n Bu ülke tüm renkleriyl­e, tüm zenginlikl­eriyle, tüm farklılıkl­arıyla 82 milyon vatandaşım­ızın ortak vatanıdır. Altını çizerek ifade ediyorum, diğerlerin­in hakkına, hukukuna, devlet bütünlüğün­e milletin birlik beraberliğ­ine saygılı olma dışında hiçbir sınırlama, hiçbir tahdit yoktur. Varsa aksi yönde bir muameleye maruz kalan Cumhurbaşk­anı olarak bizzat yanında ben varım. Türkiye’yi artık laiklik istismarın­dan kurtarmanı­n vakti gelmiştir.

n Geçtiğimiz hafta Trakya’da, mevcut doğalgaz üretimimiz­i iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayac­ak düzeydedir. Doğalgazın cari açığımıza olumlu katkısı 5 milyar lira olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye