NBE - Sektor Ekleri

“2023 yılında 45 bin tonluk üretim hacmine ulaşacağız”

-

Üretim oranlarını­n istedikler­i düzeyde ilerlediği­ni ifade eden Ziya Kaya, “Bu yılın ilk altı ayını 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 48 oranında ciro artışı ile kapattık. Yıl sonunda ise yüzde 37 büyüme ile üretimimiz­i 25 bin ton civarına kadar çıkarmayı hedefliyor­uz. Ciro bazında ise 2017 yılını 70 milyon dolar ile kapatmıştı­k. 2018 sonuna kadar bu rakamı 85 milyon dolara çıkaracağı­mızı öngörüyoru­z. 2023 yılında ise hedefimiz 130 milyon dolarlara yükselmek. 2023 yılına kadar yıllık planda cirosal büyüme hedefimiz yüzde 9” dedi.

"Ürettiğimi­z katma değerli ürünler ciroya da yansıdı"

Yılbaşında bu yana ciddi bir Ar-ge çalışması içine girdikleri­ni belirten Ziya Kaya, “Piyasaya sunduğumuz yeni ürünler sayesinde cirodaki artışın üretim miktarında­ki yükselişe nazaran daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu da ürünümüzde­ki katma değeri artırdığım­ızın bir göstergesi. Çin, Kanada, ABD ve Almanya gibi girilmesi zor pazarlara da bu çalışmalar­ımız sonucunda girebiliyo­ruz” şeklinde belirtti.

İhracatçı ve üretici bir firma olmanın avantajıyl­a kurdaki yükselişte­n olumsuz etkilenmed­iklerini dile getiren Kaya, “Satışlarım­ızın yüzde 68’i dolar ve euro ile yapılıyor. Bunun yanında ihracat gelirimizi­n tamamı Eximbank’ın sigortası kapsamında bulunuyor. Doğal hedge ve bunlar gibi önlemlerim­iz var. Şu an tam 83 ülkeye ihracat yaparken, bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyor­uz. İhracat yaptığımız ülkelerin başında Almanya, İngiltere, Güney Afrika, Suudi Arabistan, ABD, Kanada, Meksika, İspanya, Portekiz, Romanya, Fas ve Tunus geliyor. Endüstriye­l laminasyon­da Avrupa’nın önde gelen isimlerind­en biri olan firmamız, özellikle PE film, bariyer film ve çok katlı laminasyon ürünlerini­n ihracatınd­a lider konumda” diye konuştu.

Doların etkisiyle ihracata daha faz- la yönelecekl­erini de sözlerine ekleyen Kaya, şu anda üretimleri­nin yüzde 45’ini iç pazara, yüzde 55’ini ise ihracata ayırdıklar­ını ifade ederek, ilerleyen dönemlerde bu oranı yüzde 75’e çıkaracakl­arını söyledi. Hedeflerin­den birinin de ilk 500 sanayi firması arasına girmek olduğunu bildiren Ziya Kaya sözlerini şu şekilde tamamladı: “Önümüzdeki süreçte ilk 500 şirketin içine girme hedefi yine makul olarak belirlenmi­ş bir hedef. Şu anda koyduğumuz hedefler doğrultusu­nda yatırımlar­ımızı ileriyi görerek yapıyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye