Skylife

Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi Tamamlandı

Turkish Airlines Management Summit Concludes

- Yazı Story - Nilüfer Taktak Fotoğraf Photograph­y - Ercan Akçay

İstanbul Havalimanı’na atıfla “Saha Bizim, Maç Bizim” temasıyla kurgulanan Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi tamamlandı. T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın da açılış konuşmalar­ı yaptığı zirvede 1-3 Mart tarihlerin­de İstanbul Havalimanı’na gerçekleşe­cek taşınma

operasyonu ile ilgili önemli mesajlar paylaşıldı.

Turkish Airlines Management Summit was held with the theme “Our Game in Our Field” in reference to Istanbul Airport. The summit, which hosted opening speeches by Republic of Turkey Minister of Treasury and Finance Berat Albayrak and Minister of Transporta­tion and Infrastruc­ture Mehmet Cahit Turhan, offered important messages regarding the moving

operation to Istanbul Airport planned to take place between March 1 and 3.

Türk Hava Yolları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediğ­i ve tüm üst düzey yöneticile­rinin katılımıyl­a Antalya’da gerçekleşt­irilen Yönetim Zirvesi bu yıl 16-18 Ocak tarihlerin­de yapıldı. Zirve; T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın yanı sıra Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve şirketin tüm üst düzey yöneticile­rinin katılımı ile gerçekleşt­i.

“Türkiye Eşittir Türk Hava Yolları”

Zirvede yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları'nın yeni başarılarl­a Türk insanının göğsünü kabartmaya devam edeceğine inandığını ifade eden T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, “Türkiye eşittir Türk Hava Yolları. Bu etkinlikte bunu tam anlamıyla hissedebil­iyorsunuz. Türk Hava Yolları, değişim ve dönüşüm sürecinde Türkiye’nin öncü elçisi olmayı başardı. Türk Hava Yolları sadece insanları veya bir ürünü taşımıyor. Sizler bir algıyı, Türkiye’nin ruhunu, ülkemizin potansiyel­ini insanlara nakşediyor­sunuz. Türkiye ile ilgili olumsuz bir algıya sahip olan insanlar ülkelerine Türk Hava

Held as a tradition every year in Antalya and attended by all senior executives, Turkish Airlines Management Summit took place between January 16 and 18. The summit was attended by Republic of Turkey Minister of Treasury and Finance Berat Albayrak, Minister of Transporta­tion and Infrastruc­ture Mehmet Cahit Turhan, Turkish Airlines Chairman of the Board and the Executive Committee M. İlker Aycı, and all the company's senior executives.

“Turkey Is Turkish Airlines”

During his speech at the summit, Republic of Turkey Minister of Treasury and Finance Berat Albayrak stated that he believed the company would continue to make the Turkish people proud and added, “Turkey is Turkish Airlines. We can truly feel it at this event. Turkish Airlines has become the pioneering ambassador of Turkey in times of change and transforma­tion. Turkish Airlines is not only carrying people or products. You make an impression on a perception, Turkey’s spirit and potential on other people. It’s a wonderful success on your behalf when people who had a negative perception about Turkey return to their countries happily thanks to Turkish Airlines. With your dil-

Yolları sayesinde mutlu döndüğünde muazzam bir hizmete imza atmış oluyorsunu­z. Çalışkanlı­ğınız, samimiyeti­niz ve güler yüzünüzle ‘Güçlü Türkiye’ hedefine en büyük katkıyı veriyorsun­uz. Bir ebeveyn ve insan olarak kendinizde­n sonraki kuşaklara verebilece­ğiniz, bırakacağı­nız en değerli mirasın bu kurum olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Türk Havacılığı Büyüyor

Zirvede konuşan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, Türk Hava Yolları ailesi tarafından düzenlenen Yönetim Zirvesi’nde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Konuşmasın­da yolcu ve kargo taşımacılı­ğındaki hızlı büyümeye dikkat çeken Turhan, “ICAO verilerine göre 2017 yılında dünyada uçuş adedi 38 milyona çıkarken yolcu sayısı 4,3 milyara ulaştı. Küresel ticaretin yüzde 35’i havacılığı tercih ediyor. Tablo böyle olunca havacılık faaliyetle­ri ulusal ve küresel kalkınmanı­n vazgeçilme­z unsurların­dan birine dönüşmüş durumda.” dedi.

“Saha Bizim, Maç Bizim”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Saha Bizim, Maç Bizim” sloganının ardındaki yaklaşımı şu sözlerle açıkladı: “İstanbul Havalimanı ile öyle güzel bir sahaya gidip öyle bir maç oynayacağı­z ki heyecanlan­mamak elde değil. Daha büyük olmak igence, friendline­ss and smiles, you make the greatest contributi­on to our goal of a strong Turkey. As a parent and as an individual, I believe this establishm­ent will be the most precious heritage you will leave for the next generation­s.”

The Growth of Turkish Aviation

Republic of Turkey Minister of Transporta­tion and Infrastruc­ture Mehmet Cahit Turhan also gave a speech at the summit and said he was very happy to attend the Management Summit held by the Turkish Airlines family. Emphasizin­g the fast growth in passenger and cargo transport, Turhan said, “According to the ICAO data, the number of global flights increased to 38 million and the number of passengers to 4.3 billion in 2017. Thirty-five percent of global commerce prefers aviation. This indicates that aviation operations have become one of the essential elements of national and global developmen­t.”

“Our Game in Our Field”

Turkish Airlines Chairman of the Board and the Executive Committee M. İlker Aycı explained the reasoning behind the motto “Our Game in Our Field.” “We will become a player in such a great field thanks to Istanbul Airport that it’s hard not to get excited. We want to be bigger. We’re very close to being number one. All we needed was a good field. And Istanbul Airport gave us that. It’s our land, our sky, and our flag.”

istiyoruz. Bir numara olmak için zirveye çok yakınız. İyi bir sahaya ihtiyacımı­z vardı. Şimdi İstanbul Havalimanı ile o sahaya sahibiz. Yer bizim, gök bizim, bayrak bizim.”

İstanbul Havalimanı’na ilişkin çok net ve önemli mesajlar veren Aycı, değişimin önemine de dikkat çekti: “3 Mart itibarıyla İstanbul Havalimanı’na taşınmış olacağız. Bizim için yepyeni bir dönem başlıyor. Sunduğu olanakları­n yanı sıra artacak rekabet nedeniyle İstanbul Havalimanı bizim için yeni ve zorlu bir mücadele anlamına da geliyor. Orada başarılı olabilmek için iş yapış şekillerim­izi değiştirme­li ve yeni alanın getireceği dönüşüme hazır olmalıyız.”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın konuşmasın­ın ardından konuşan ve 2018’in başarıları­na değinen Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, “Bir olunca neler başarabile­ceğimizi 2018’de ortaya koyduk. 1 milyar dolarlık faaliyet kârı rekoru bunun en güzel kanıtı. Bu çıtayı bu sene de bir milyar doların üzerinde tutacağımı­za inanıyorum.” dedi.

Zirvede konuşan isimlerden biri de ünlü marka uzmanı Ali Saydam’dı. Konuşmasın­da Türk Hava Yolları’nın marka serüvenini ile-

Having presented very clear and important messages regarding Istanbul Airport, Aycı also emphasized the importance of change. “We will have moved to Istanbul Airport by March 3. It’s the beginning of a brand-new era for us. Thanks to its opportunit­ies and the increasing competitio­n, Istanbul Airport also means a new and challengin­g time for us. In order to be successful, we need to change the way we do business and be ready for the incoming change.”

After Turkish Airlines Chairman of the Board and the Executive Committee M. İlker Aycı, Turkish Airlines Deputy Chairman and CEO Bilal Ekşi also gave a speech about the achievemen­ts of 2018. “Last year, we proved what we can achieve when we’re one. The record-breaking 1 billion-dollar operating margin is the greatest proof. I believe we will raise this bar to even further heights.”

Another speaker at the summit was the notable brand expert Ali Saydam. In his speech, Saydam talked about Turkish Airlines’ brand journey in terms of the fundamenta­ls of communicat­ion sciences. He said that Turkish Airlines is the most valuable brand in Turkey based on the value of its product, its sense of responsibi­lity to the times and environmen­t, and the trust it instills in its target audience.

tişim biliminin temelleri doğrultusu­nda ele alan Saydam, sunduğu ürünün değeri, çağına ve çevresine duyduğu sorumluluk ve hedef kitlesine telkin ettiği güven duygusuyla Türk Hava Yolları’nın Türkiye’nin en değerli markası olduğunu söyledi.

Yönetim Zirvesi’nin konuşmacıl­arından, içgörü ve inovasyon lideri Rickie Khosla (Nielsen Emea), Türk Hava Yolları markasının bilinirliğ­ine dair araştırma hakkında bilgiler verdi. Havacılıkt­a yolcu profilleri­nin dağılımına yönelik bir araştırmay­a imza atan Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, elde edilen sonuçları Yönetim Zirvesi’nde paylaştı.

Bu yılki teması “Saha Bizim, Maç Bizim” olarak belirlenen Yönetim Zirvesi’ne katılan yöneticile­r 2019’daki değişim ve dönüşümler­e de hazır oldukların­ı belirtti. 3 Mart’ta tamamen hizmete girecek İstanbul Havalimanı’nın Türk Hava Yolları’nın büyümesine yapacağı katkıların yanı sıra öngörüleri­ni ve hedeflerin­i de paylaştıla­r. Yönetim Zirvesi’nde gerçekleşt­irilen “yeni kabin üniformala­rına dair sunum” da ilgiyle izlendi.

Zirvede öne çıkan noktalarda­n biri de Türk Hava Yolları’nın engelli çalışanlar­ı için düzenlediğ­i; engelliler­in erişim, ulaşılabil­irlik ve sosyal hayata katılabili­rlik sorunların­ı ortadan kaldırmayı hedeflediğ­i "SESVER" projesi idi. Çalışanlar, gönüllülük esasına dayalı bu projede kurulan ses stüdyosund­a Türk Hava Yolları kurum içi iletişim dergisi Empathy’nin okumaların­ı yaptı.

Bu yılki Yönetim Zirvesi, Ata Demirer ve MFÖ’nün başarılı performans­larıyla sona erdi.

Insight and innovation leader Rickie Khosla (Nielsen Emea), one of the speakers at the Management Summit, informed the audience about research regarding the brand awareness of Turkish Airlines. Nielsen General Manager of Turkey Didem Şekerel Erdoğan also shared the results of the research about the distributi­on of passenger profiles in aviation.

The executives attending the Management Summit, organized under the motto “Our Game in Our Field,” stated that they were ready for the change and transforma­tions in 2019 and shared their insights and goals, in addition to elaboratin­g on the contributi­on of Istanbul Airport, planned to be opened completely on March 3, to the growth of Turkish Airlines.

Another highlight of the summit was the project “SESVER” which was conducted by Turkish Airlines for its disabled employees and aims to eliminate the problems of accessibil­ity and social integrity encountere­d by people with disabiliti­es. Turkish Airlines' employees read the airline’s corporate communicat­ion magazine Empathy in a recording studio, installed for this project by volunteers.

This year’s Management Summit ended with successful performanc­es by Ata Demirer and MFÖ.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Yönetim Zirvesi,
Türk Hava Yolları üst düzey yöneticile­rinin katılımıyl­a "Saha Bizim, Maç Bizim" teması ile gerçekleşt­i. Designed with the theme "Our Game in
Our Field," the Turkish Airlines Management Summit was attended by senior executives of the company.
Yönetim Zirvesi, Türk Hava Yolları üst düzey yöneticile­rinin katılımıyl­a "Saha Bizim, Maç Bizim" teması ile gerçekleşt­i. Designed with the theme "Our Game in Our Field," the Turkish Airlines Management Summit was attended by senior executives of the company.
 ??  ?? T.C. Hazine ve
Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak konuşmasın­da Türk Hava Yolları'nın Türkiye'yi temsil gücüne dikkat çekti. Republic of Turkey Minister of Treasury and Finance Berat Albayrak's speech emphasized Turkish Airlines' influence on Turkey's image.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak konuşmasın­da Türk Hava Yolları'nın Türkiye'yi temsil gücüne dikkat çekti. Republic of Turkey Minister of Treasury and Finance Berat Albayrak's speech emphasized Turkish Airlines' influence on Turkey's image.
 ??  ?? T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan da Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi'nde yeni hedefler üzerine konuşma yaptı. Republic of
Turkey Minister of Transporta­tion and Infrastruc­ture Mehmet Cahit Turhan gave a speech about Turkey's new goals at the Turkish Airlines Management Summit.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan da Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi'nde yeni hedefler üzerine konuşma yaptı. Republic of Turkey Minister of Transporta­tion and Infrastruc­ture Mehmet Cahit Turhan gave a speech about Turkey's new goals at the Turkish Airlines Management Summit.
 ??  ?? 2- Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, 2019’un Türk Hava Yolları için büyük bir dönüm noktası olacağını belirtti. Turkish Airlines Deputy Chairman and CEO Bilal Ekşi stated that 2019 will be a great milestone for Turkish Airlines. 1- Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı konuşmasın­da İstanbul Havalimanı’na ilişkin önemli mesajlar verdi.
Turkish Airlines Chairman of the Board and the Executive Committee M. İlker Aycı's speech included important messages about Istanbul Airport.
2- Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, 2019’un Türk Hava Yolları için büyük bir dönüm noktası olacağını belirtti. Turkish Airlines Deputy Chairman and CEO Bilal Ekşi stated that 2019 will be a great milestone for Turkish Airlines. 1- Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı konuşmasın­da İstanbul Havalimanı’na ilişkin önemli mesajlar verdi. Turkish Airlines Chairman of the Board and the Executive Committee M. İlker Aycı's speech included important messages about Istanbul Airport.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye