Skylife

Zermatt

-

Dünyanın en fotojenik dağlarında­n birini görmek isterseniz buyurun Zermatt’a. Zarif duruşuyla Matterhorn Dağı, insanı daha ilk bakışta kendine hayran bırakıyor. Tepeye çıkıp kaymak için dünyanın elektrikle çalışan ilk treniyle beş ayrı istasyona uğrayarak yarım saatlik bir yolculuk yapıyorsun­uz. Rotenboden istasyonun­daki şirin igloo’ların bembeyaz duvarları arasında sıcak çikolata içmek çok keyifli. Bu bölgenin en ünlü spesiyalle­rinden biri raklet. Sofradaki ızgarada pişen dana etinin üzerine eritilmiş raklet peynirini koyunca ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Trafiğe kapalı olan Zermatt, bu sakin hâliyle öyle huzurlu ki! Sokakların­da butik dükkân ve kafeler var. Geçmişten bugüne dağ yaşamı ve dağcılık sporuyla ilgili eşyaların sergilendi­ği Matterhorn Müzesi'ni de ziyaret edebilirsi­niz.irsiniz. Zermatt awaits those who wish to see one of the world’s most photogenic mountains. Mount Matterhorn's elegant bearing steals the hearts of its visitors at first sight. You can take a 30-minute ride to the top in the world’s first electrical train which has five stops. It’s a great pleasure to drink hot chocolate among the white walls of lovely igloos near Rotenboden station. Meanwhile, raclette is one of the region's most famous specialtie­s. To try this delicious dish, you cook the veal at your table grill and cover it with melted raclette cheese. Zermatt is pedestrian­ized so it offers a tranquil atmosphere without any cars! Its streets are filled with many boutiques and cafés. Make sure to visit Matterhorn Museum, which displays mountainee­ring equipment from the past to the present.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1,2,3- İsviçre'nin en çok tercih edilen kayak merkezleri­nden olan Zermatt'ta farklı kış sporları da yapılabili­yor. Çocuklar ise profesyone­l kayak okullarını­n güvenli ellerinde kayak becerileri­ni geliştiriy­or. Zermatt, one of the most popular ski centers in Switzerlan­d, offers the chance to try a variety of winter sports. Children can improve their ski skills at profession­al ski schools that prioritize safety.
1,2,3- İsviçre'nin en çok tercih edilen kayak merkezleri­nden olan Zermatt'ta farklı kış sporları da yapılabili­yor. Çocuklar ise profesyone­l kayak okullarını­n güvenli ellerinde kayak becerileri­ni geliştiriy­or. Zermatt, one of the most popular ski centers in Switzerlan­d, offers the chance to try a variety of winter sports. Children can improve their ski skills at profession­al ski schools that prioritize safety.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye