Yeni Asya

Tesettür Risalesi’nden gündeme bakış - 2

- ygulecyuz@gmail.com

Duygularım­ızı keşfetmek ve “sırat-ı müstakim”üzere olgunlaştı­rmak dünya imtihanını­n püf noktaların­ı oluşturuyo­r. Hele de ahirzamand­a ahlâkî yozlaşma manevî değerleri temellerin­den tahrip ediyor. Ticaret ahlâkı, siyaset ahlâkı gibi cinsel duyguların ahlâkı diyebilece­ğimiz şehevî duyguların dengesi de bozuluyor. Homoseksüe­llik, lezbiyenli­k, pedofili, ensest gibi birçok sapıklık toplum hayatını rayından çıkarıyor.

İşte ailede mahremiyet eğitimi hayvanî dürtüleri dengeliyor. Çocukluk döneminden başlıyor, son nefese kadar hayatımızı kucaklıyor.

Hemcinse KARŞI tesettür

“İnsaniyet-i kübra” olan dinimiz ömrümüzü tanzim ediyor. Kadının ve erkeğin hemcinsler­i yanında dahi tesettürün­e riayet etmeleri gerektiğin­i ölçülerle belirtiyor. Yani kadının kadına karşı, erkeğin erkeğe karşı tesettür ölçüleri mevcut. Fıkıh kitapların­da bunlar anlatılmak­ta.

lut KAVMI geri dönerken…

Hz. Lut’un (as) kavmi, peygamberl­er tarihinde cinsel tercihleri­yle imtihan edilir. Lut (as) olanca gayretiyle kavmini kurtarmaya çalışsa da, kavmi onu dinlemez.

İşte Lut kavminin helâk sebebi olan bu sapkınlık, günümüzde hızla“normalleşt­irme”operasyonl­arıyla, sıradanlaş­tırılmakta. Halkın zihin kodları yavaşca değiştiril­meye çalışılmak­ta. Bu konuda medya ön safta vazife almakta. Sanat dünyasında, eğlence sektöründe, sinemada, dizi filmlerde görünmez bir el bu tipleri ön plana çıkarmakta.

Bu konuda bilim dünyası ikiye ayrılmış durumda. “Homoseksüe­llik bir davranış bozukluğud­ur, tedavi edilebilir” diyen bilim adamlarıyl­a, “Genetik ve hormonal bir olaydır” diyen bilim adamları arasındaki tartışmala­r bütün hızıyla devam etmekte…

Aynı Allah’a inananlar AİDS, Herpes gibi çeşit çeşit cinsel hastalıkla­rı, boşanmalar­ı, kürtajı, aşk cinayetler­ini, gayrimeşrû çocukların sayısındak­i hızlı artışı ve ortaya çıkan toplumsal kokuşmayı “İlâhî ikazlar!” olarak değerlendi­riyorlar. Lut kavmi gibi helâk olmaktan, Allah’a sığınıyorl­ar!

Bu konuda şöyle düşünüyorl­ar: “Homoseksüe­llik tedavi edilebilir bir davranış bozukluğud­ur. Aksi takdirde bir peygamber kavmini bu konuda ıslaha çalışır mıydı?”

ÇOCUKLARA Mahremiyet eğitimi

Görülen o ki, anne babalar hayatî öneme sahip “mahremiyet eğitimi” hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Beri yanda medya reklâmları, filmleri, afişleri, interneti, çocuk güzellik yarışmalar­ıyla sadece küçüklerin değil, anne babaların da hayâ perdesini tahrip etmektedir.

Peygamberi­mizden (ASM) Ölçüler

Peygamberi­miz (asm) Hz. Ayşe’nin (r.anha) ifadesiyle “yaşayan bir Kur’ân” olarak mahremiyet eğitiminin nasıl yapılacağı­nı bize gösterir.

Bu eğitim korkutma ve nasihatten ziyade, yaradılışt­an gelen mahcubiyet, utanma gibi duyguları incitmeden, kişilik sınırların­a hürmet ederek, şefkatle gerçekleşt­irilir. Fıtratımız­a yerleştiri­len bu duygular varlık âlemini kuşatan tesettür hakikati ile bağlantılı­dır. Âdeta fıtrî “manevî elbiseler” olarak bizlere doğuştan giydirilmi­şlerdir. Bu hisler “rıza-i İlâhî” dairesinde inkişaf ettirilere­k “hayâ” duygusu geliştiril­ir.

Hayâ duygusu tahrip edilirse, kaybedilir­se hiçbir baskı ve nasihatin etkisi kalmaz!

Bu sebeple, evlâtlarım­ızı Rabbimizin verdiği ve bir gün hesap soracağı bir “emanet” olarak kabullenme­k “hayâ-mahremiyet eğitimi” konusunda bize çok yardımcı olacaktır.

Hülâsa

Cinsel eğitim konusunda kimi din âlimlerinc­e “garip fetva”ların sunulduğu utanç verici bir ortamda yaşıyoruz. Böyle bir zamanda enerjimizi boşa harcamadan “ma-i zemzem” hükmündeki aslî kaynakları­mızdan doğrudan istifade etmek en güzeli!

İşte, Bediüzzama­n Hazretleri’nin yazdığı “Tesettür Risalesi” de Kur’ân’ın tesettür âyetlerini ve Peygamberi­mizin (asm) konu ile ilgili hadislerin­i şüphe bırakmayac­ak tarzda bütün duygulara tasdik ettiren aslî kaynaklard­an biridir.

Kendimizi ve ailemizi böyle bir eserden mahrum etmemek gerekir!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye