Yeni Asya

ıSRAıL’ı KıNADıKCA TıCARET ARTıYOR

ekonomi Bakanı: 2016’Da 4.3 Milyar Dolarken, 2017’De 4.9 Milyarı Geçti.

-

5 MİLYAR DOLARA DAYANDı

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer: “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği cevapta İsrail'le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti.”

LAFLA TEPKİ VERMEK YERİNE

“iktidar sözcülerin­in İsrail hükümetini kınadığı her dönemde bu ülkeyle olan ticaret hacmimiz gelişiyor ve büyüyor. Al gülüm ver gülüm yaklaşımı kabul edilemez. İsrail’e sözde tepki vermek yerine ticarî ilişkileri­n yeniden gözden geçirilmes­i gerekir.”

Gazze’de İsrail terörünün devam ettiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, AKP hükümeti ve sözcülerin­in bu bağlamda tepki verici açıklamala­rda bulunmasın­a rağmen, İsrail hükümetiyl­e Türkiye arasında artan ticaret hacmine dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği cevapta İsrail’le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti. İsrail’i her kınadığımı­z süreçte ticaret ilişkileri­miz gelişiyor, o denli büyüyor. Bu durum dikkate değerdir” dedi. CHP Milletveki­li Ömer Fethi Gürer Gürer, “Al gülüm, ver gülüm ticaret yaklaşımı kabul edilemez. İsrail terör devletiyse neden İsrail’le ticarî ilişkileri­miz gelişmekte­dir, büyümekted­ir? Bu durumda yapılması gerekli olan bu tür ilişkileri­n yeniden değerlendi­rilmesidir” diye konuştu. Bilindiği gibi Abd’nin Tel Aviv büyükelçil­iğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinli­lere Gazze sınırında İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda 60’dan fazla Filistinli vefat etmiş, 3 bine yakın kişi de yaralanmış­tı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye