Yeni Asya

GANA FUTBOLUNDA RÜŞVET SKANDALI

-

Rüşvet aldığı iddia edilen Gana Futbol Federasyon­u Başkanı Kwesi Nyantakyi, görevinden istifa etti. Federasyon­un internet sitesinden yapılan açıklamaya göre son dönemde hakkında çıkan ciddi iddiaların ardından Gana Cumhurbaşk­anı Nana Addo Dankwa Akufo-addo ile görüşen Nyantakyi, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başkanlık görevinin yanı sıra FIFA Konseyi’nde de yer alan Kwesi Nyantakyi, Cumhurbaşk­anı Akufo-addo’nun yanı sıra birçok devlet yetkilisin­den de özür diledi. Haa içi yayınlanan bir videoda, Kwesi Nyantakyi, kendisini iş adamı olarak tanıtan gazeteci Anas Aremeyaw Anas’tan bir otel odasında 65 bin dolar rüşvet almıştı.videonun ardından Gana Futbol Federasyon­undaki başkanlık görevi askıya alınan Nyantakyi hakkında, FIFA da soruşturma açmış ve konseydeki görevinden 90 gün boyunca uzaklaştır­mıştı.

 ?? Fotoğraf: ronald Wittek-epa ?? 2018 Futbol Dünya Kupası hazırlıkla­rını sürdüren Almanya ile Suudi Arabistan, hazırlık maçında karşılaştı. Almanya Milli takımı teknik direktörü Joachim Löw’ün, ikinci yarıda İlkay Gündoğan'ı oyuna alması protestola­ra sebep oldu.
Fotoğraf: ronald Wittek-epa 2018 Futbol Dünya Kupası hazırlıkla­rını sürdüren Almanya ile Suudi Arabistan, hazırlık maçında karşılaştı. Almanya Milli takımı teknik direktörü Joachim Löw’ün, ikinci yarıda İlkay Gündoğan'ı oyuna alması protestola­ra sebep oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye